Annons:

  • Musikkväll med tolkningar av Astrid Lindgrens filmmusik på Filmbyn

    Alice Hartvig är en av många lokala artister som uppträder vid helgens konsert på Filmbyn Småland för att hylla Astrid Lindgrens filmmusik. Foto: Ossian Mathiasson

  • Musikkväll med tolkningar av Astrid Lindgrens filmmusik på Filmbyn

    Ingela Nilsson Nachtweij på Filmbyn Småland mottog en värdecheck på 10 000 kronor från Martina Sandström på Swedbank och Sparbanksstiftelsen Alfa. Foto: Privat

Musikkväll med tolkningar av Astrid Lindgrens filmmusik på Filmbyn

Filmbyn Småland uppmärksammar Astrid Lindgren 115 år med en musikkväll på lördag. Lokala artister kliver upp på scenen och tolkar Astrid Lindgrens filmmusik. 
– Jag märker att det är ett väldigt stort intresse, säger Ingela Nilsson Nachtweij, verksamhetschef på Filmbyn Småland i Mariannelund. 

Annons:

Astrid Lindgren skulle ha fyllt 115 år på måndag. Det uppmärksammar Filmbyn Småland i Mariannelund med en hyllningskonsert på lördag kväll genom att bjuda in artister från närområdet som får möjlighet att tolka Astrid Lindgrens filmmusik. 

– Det var redan i våras som jag och min man Göran (Nachtweij) kläckte idén om att det vore roligt att göra en konsert med ”Så mycket bättre”-stuk där vi låter lokala artister tolka Astrid Lindgrens visor. Jag tror att man behöver lyfta olika perspektiv på Astrid Lindgrens författarskap. Jag har varit i kontakt med Astrid Lindgrens familj och förankrat det vi tänker göra och de tycker att det är jättebra, säger Ingela Nilsson Nachtweij.  

Nöjd med artistuppsättningen

Musikerna som uppträder under hyllningskonserten är Hultsfreds kontrollslakteri med Karolina Stenström och Ville Pettersson, Anna Huiskes och Frida Fredriksson, Morske män med Göran Nachtweij och Kjell-Åke Johansson, Ebba Wiktorsson, DUÅ med Alice Hartvig och Fredrik Söderlund, Ulf Carling, Kalle Sellbrink, Ida Granqvist, Patricia Birgersson och Johannes Widergren. 

– Det var så sent som i dag (läs i går) som jag bokade Patricia Birgersson. Hon ska framföra ”Idas sommarvisa”, en låt som ingen annan artist hade önskemål om. Göran tycker att den är så bra och att den måste vara med under kvällen. 

Hon är mycket nöjd med upplägget och artistuppsättningen. 

– Kvalitén på artisterna är mycket bra samtidigt som alla kommer från närområdet. Det jag tycker är spännande är att vi har satt samman artisterna i nya konstellationer och jag tror att det kan berika kulturlivet här i bygden. 

Fått sponsring på 40 000 kronor

Konserten kommer livesändas via Filmbyns Youtubekanal och vara möjlig att se på plats i Mariannelund. 

– Jag hoppas på minst 100 besökare som vill lyssna på konserten plus att vi kan ta emot 100 matgäster. Det vore en dröm om vi kunde få 200 besökare, men det är svårt att veta. 

Filmbyn har mottagit sponsring från Swedbank och Sparbanksstiftelsen Alfa på 10 000 kronor och sponsring från Länsförsäkringar i Kalmar och Jönköpings län på 30 000 kronor. 

– Det är en förutsättning för att kunna genomföra ett sådant stort event på Filmbyn. Vi vill göra det bra med kvalité och samtidigt vill vi inte ha 300 kronor i entré. Det kommer kosta 100 kronor och livesändningen kommer vara gratis. 

Emilkraften bjuder på söndag in till ”Kalas i Upplevelseskogen” utanför Filmbyn.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt