Annons:

Originalrekvisita från folkkära Astrid-filmer lånas ut till festival

Moa Andersson, Elin Ljungqvist och Kalle Boman besökte Ingela Nilsson Nachtweij på Filmbyn Småland för att låna originalföremål från Astrid Lindgren-filmer till en utställning under Värnamo filmhistoriska festival. Foto: Ossian Mathiasson

Originalrekvisita från folkkära Astrid-filmer lånas ut till festival

Filmbyn Småland i Mariannelund lånar ut originalföremål från några av Astrid Lindgrens mest kända filmer till helgens filmfestival i Värnamo. 
– Det är bra för oss båda med ett samarbete, säger festivalens koordinator Elin Ljungqvist.

Annons:

Spännande filmhistorisk rekvisita från folkkära Astrid Lindgren-filmer lånas denna helg ut till Värnamo filmhistoriska festival.

Festivalkoordinatorn Elin Ljungqvist och filmproducenten Kalle Boman, en av de mest inflytelserika personerna inom svensk film, besökte nyligen Filmbyn Småland i Mariannelund för att titta på originalrekvisita till en utställning som de anordnar i samband med festivalen.

– Vi har i samarbete med Filmbyn och SF (Svensk Filmindustri) fått lov om att få låna originalföremål ur filmerna om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Bröderna Lejonhjärta. Vi är här för att välja ut vad vi ska låna för grejer, säger Elin Ljungqvist, som fick i uppdrag att låna in den historiska filmrekvistian.

Ingela håller föredrag om Emil-filmerna

Pippis stora skor, Emil och Idas finkläder och Skorpan och Jonatans medeltidsinspirerade koltar har flyttats från Mariannelund till Värnamo den här helgen. 

– Vi har i samband med festivalen en utställning med föremål och rekvisita som har koppling till filmer med småländsk anknytning. Vi är jätteglada för att vi ska få låna några grejer. Värnamo och Mariannelund ligger långt ifrån varandra geografiskt så det känns jättebra att vi kan få till ett samarbete, säger Elin Ljungqvist. 

Ingela Nilsson Nachtweij, verksamhetschef för Filmbyn Småland, finns på plats under festivalen för att berätta om Filmbyns verksamhet och hur filminspelningarna av Emil-filmerna engagerade hela bygden. 

Festivalen äger alltid rum i Värnamo och övriga kommuner i Jönköpings län har efter festivalen möjlighet att visa några av filmerna ur festivalens utbud. Eksjö kommun hakar på med filmvisningar till hösten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt