Annons:

Okänd person sparkade på Zigge – ”Väldigt tråkigt”

Ellinor Åhlanders katt Zigge ligger mest stilla sedan han blivit sparkad i går. Foto: Privat

Okänd person sparkade på Zigge – ”Väldigt tråkigt”

Ellinor Åhlanders katter har råkat ut för flera övergrepp under åren. Efter att Zigge blivit sparkad under gårdagen har hon fått nog.
– Djuren kan inte försvara sig över huvud taget, säger hon.

Annons:

Ellinor Åhlander bor i Stranden-kvarteret i Storebro och är en stor kattälskare. Det verkar hon inte dela med alla boende i området. Vid flera tillfällen har hennes katter råkat ut för tråkigheter och i går kom katten Zigge hem och haltade kraftigt.

– Vi körde in honom till veterinären och de sa att någon måste ha sparkat på honom. Nu ligger han mest stilla och man ser att han har ont. Jag känner mig verkligen orolig över det här, berättar Ellinore.

"Måste vara någon i området"

Det är inte första gången som hennes katter blir drabbade. För några år sedan var det någon som hällde diesel eller olja på en av hennes katter och en katt har blivit sparkad vid ett tidigare tillfälle också.

– Jag vet två katter till som mina grannar har som också blivit sparkade. Katter går inte så långtifrån sitt hem så det måste vara någon i området.

Hur ser du på händelserna?

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt. Djuren kan inte försvara sig överhuvudtaget. Visst att man kan tycka att det är tråkigt om en katt går in på ens trädgård, men det går att spruta vatten på den, man behöver inte sparka på den.

Nu är Ellinore rädd för att släppa ut katterna.

– Vi har tre nu och man vill knappt släppa ut dem när sånt här händer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt