Annons:

VT FORTSÄTTER TIGA OM MILJONTVISTEN

Vimmerby Tidnings fastighetschef Ingvar Bäckman vill inte svara på några frågor om mångmiljontvisten. Foto: Simon Henriksson

VT FORTSÄTTER TIGA OM MILJONTVISTEN

För tredje gången väljer Vimmerby Tidnings fastighetschef Ingvar Bäckman att skjuta fram kommentarer om företagskoncernens mångmiljontvist med Vimmerby kommun. – Jag är på semester, säger han.

Annons:

Efter en dom i mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt ska Vimmerby kommun betala cirka 3,8 miljoner kronor inklusive advokatarvoden till Vimmerby Tidning. Det är cirka 4,7 miljoner mindre än företaget begärde. 

Bakgrunden till mångmiljontvisten är gatan Bondegränd, som kommunen dragit på mark som ägs av Fastighetsbolaget Mokullan AB, som ingår Vimmerby Tidnings bolagskoncern. Gatan innebar ett markintrång på 3 487 kvadratmeter.

Enligt Vimmerby kommun var parterna överens om att Lantmäteriets värdering skulle gälla för markintrånget och Lantmäteriet värderade intrångets värdeminskning till 2,7 miljoner kronor.

Mokullan valde att överklaga Lantmäteriets beslut – och krävde i stället 8,5 miljoner kronor.

Avstår intervju – igen

Processen har varit långdragen, men varje gång DV varit i kontakt med företagets fastighetschef Ingvar Bäckman har Bäckman valt att avstå kommentarer.

Första gången Dagens Vimmerby skrev om mångmiljontvisten var runt midsommar. Då meddelade Vimmerby Tidnings fastighetschef Ingvar Bäckman att han skulle kommentera ärendet först efter att domen fallit.

När domen väl föll den 15 juli meddelade Bäckman att han inte skulle kommentera ärendet förrän domen vunnit laga kraft. När domen vann laga kraft förra måndagen var Bäckman ytterst fåordig med kommentarer och besvarade fråga efter fråga med ett löfte om att han skulle svara ”nästa vecka”.

”Ändrat mig”

Nu har mer än en vecka gått – och Ingvar Bäckman väljer att återigen skjuta fram sina kommentarer om tvisten.

– Jag är på semester och har inga möjligheter att svara på frågor. Jag är långt ifrån Vimmerby och har folk omkring mig.

När kommer du att svara på frågor om ärendet?

– Vi får se när jag kommer hem. Jag ska samla in kommunens kostnader först. Då kommer jag med någonting. Det tar ungefär 14 dagar.

Och du kan inte tänka dig att svara på några frågor innan dess?

– Nej.

Förra veckan sa du att du skulle svara på frågor den här veckan. Nu är det tredje gången som du säger att du ska svara senare.

– Jag har ändrat mig av skilda skäl.

Vilka skäl är det?

– Det är inget som någon har något med att göra.

Visste du inte att du skulle på semester förra veckan?

– Semestern har kommit som ett dråpslag. 

Fotnot: Vimmerby Tidnings ansvarige utgivare Bengt Ingemarsson har hänvisat alla frågor i ärendet till Ingvar Bäckman. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt