Annons:

Ännu ingen fiber för hyresgäster i kransorterna

Vimarhems vd väntar på en offert från Vimmerby Fiber. Foto: Simon Henriksson

Ännu ingen fiber för hyresgäster i kransorterna

Vimarhems hyresgäster i Vimmerby har haft fiberanslutning i flera år. Hyresgästerna i kommunens kransorter får fortsätta vänta. – Vi avvaktar till nästa möte, säger Jan Erixon.

Annons:

Frågan var uppe på senaste styrelsemötet – men behandlades inte eftersom Vimmerby Fiber ännu inte kommit in med någon offert. På bordet har Vimarhem ett förslag från Telia som, precis som det mycket omtalade avtalet mellan Vimarhem och Telia för fastigheterna i Vimmerby, innebär att Vimarhem inte behöver betala för anslutningen mot att Telia får monopol i näten under många år. 

– Jag tror att det ligger på tio år, men det finns olika varianter och längder. Det ska upp på nästa styrelsemöte. Vi vill ha bästa sak till rätt kostnad och ska se till att vi gör rätt upphandlingsmässigt. Jag tilltalas av att inte lägga ut en krona och det är vanligt att man gör så i branschen. 

"Tagit lite tid"

Vimarhem inväntar ett förslag från kommunens projekt Vimmerby Fiber. 

– Frågan ska upp till behandling efter att vi fått ett förslag från Vimmerby Fiber. Det är dags att vi kommer till något slags avslut. Vi får se vad som kommer från Vimmerby Fiber och sedan ska vi höra med våra experter. 

Hur ser du på att det tagit så lång tid?

– Man kan säga att det tagit lite tid, men de har väl mycket att göra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt