Annons:

  • Så mycket inbringade

    Kalle Sellbrink och Hanna Karlsson under "Hjälp i jul"-konserten.

  • Så mycket inbringade
  • Så mycket inbringade

    Lokala representanter från Majblomsföreningen.

  • Så mycket inbringade

Så mycket inbringade "Hjälp i jul" till behövande

I går arrangerade familjen Sellbrink "Hjälp i jul" för tredje året i rad. Totalt samlades 6 500 kronor in och pengarna går till den lokala Majblomsföreningen. – Vi är jättenöjda, säger Ann Sellbrink.

Annons:

Det första året riktade "Hjälp i jul" in såg på EU-migranter. År två på de många asylsökande som precis hade kommit till Vimmerby. I år låg fokus på familjer som har det tufft ekonomiskt inför julen. 

I går var det välgörenhetskonsert med Kalle Sellbrink, Hanna Karlsson, Niklas Jaldefeldt och Ann-Sofie Nord. Utöver konserten var det också en stor gratisloppis där man kunde ge bort saker samt ta med sig en gratis julklapp hem. Samtiliga intäkter gick till den lokala föreningen Majblomman, som jobbar mot barnfattigdom.

– Det blev kanske inte jättemycket folk, men vi är nöjda och Majblomman är nöjda, säger Ann Sellbrink, en av initiativtagarna. 

6 500 kronor

Totalt inbringade årets julhjälp 6 500 kronor till Majblomsföreningen. 

– Sedan är det flera som swishat i efterhand också. 6 500 kronor kanske låter lite, men det hjälper alltid några. Dessutom sade representanterna för Majblomman att de flesta som söker söker ganska små belopp. 

Från början var det inte tänkt att bli något tredje "Hjälp i jul", men så bestämde sig Sellbrinks för någon vecka sedan. 

– Vi bestämde oss med kort varsel och nästa år får vi vara ute i lite bättre tid. 

Det bjöds också på soppa och kakor.

– En hel del leksaker och kläder gick åt på gratisloppisen. Resten har vi åkt med till Erikshjälpen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt