Annons:

På lördag anordnas en manifestation på Rådhustorget för den utvisningshotade familjen Berisha. Initiativtagare är familjens svenske "farfar" Lennart Nilsson. Foto: Arkivbild

KLART: Manifestation anordnas för utvisningshotade Vimmerbyfamiljen

I helgen kommer en manifestation att hållas på torget i Vimmerby för den utvisningshotade familjen Berisha.
– Familjen är väldigt illa däran och behöver allt stöd de kan få, säger initiativtagaren Lennart Nilsson.

Annons:

I flera artiklar har vi rapporterat om den utvisningshotade familjen Berisha i Vimmerby, som kom till Sverige för 15 år sedan. Två av deras tre barn är födda i Sverige, och deras yngsta dotter fyllde tolv år i förrgår.

Familjen har ansökt om asyl flera gånger om, men Migrationsverket har gett avslag. Myndigheten anser inte att det finns skyddsskäl.

I början av mars kom beskedet att familjen fått avslag av Kammarrätten på sin resningsansökan och i förra veckan meddelade processenheten i Malmö att man inte tar upp ärendet till resning.

Berishas framtid hänger nu helt på förvaltningsprocessenheten i Malmö, men hoppet om ett annorlunda utslag där är litet.

En tyst manifestation 

Familjens svenske ”farfar”, Lennart Nilsson, har blivit ansiktet utåt för familjens kamp att få stanna i Sverige. Nu berättar han att det vid lunchtid på lördag kommer hållas en manifestation för den utvisningshotade Vimmerbyfamiljen.

– Det blir en tyst manifestation på torget utanför rådhuset. Vi kommer stå tysta med våra plakat, och självklart är alla som vill stötta familjen välkomna – med eller utan plakat. Uppemot 5 000 personer har skrivit på olika protestlistor, så jag hoppas så klart att vi blir många som visar vårt stöd på lördag, säger Lennart Nilsson.

Ansökan till polisen är skriven utifrån ett uppskattat deltagarantal på mellan 50 och 500 personer, och Lennart Nilsson betonar att det inte får förekomma någon form av hat mot myndigheter eller personer.

– Nej, den här manifestationen ska till 100 procent fungera som stöd och kärlek till familjen. Läget är prekärt och familjen är väldigt illa däran. De behöver allt stöd de kan få.

– På mitt plakat kommer det stå ”Vi älskar er hela familjen Berisha”, berättar Lennart Nilsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt