Annons:

Kulturministern besöker VIF:s verksamhet

Kulturministern Alice Bah Kuhnke besöker inte bara Näs på lördag. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Kulturministern besöker VIF:s verksamhet

Kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) kommer till Vimmerby för att inviga det tredje och sista kapitlet på Astrid Lindgrens Näs. Innan dess ska hon också titta närmare på Vimmerby IF:s verksamhet. – Det är en jättefjäder i hatten, säger VIF:s Stefan Bragsjö.

Annons:

Alice Bah Kuhnke (MP) är Sveriges kultur- och demokratiminister och kommer till Vimmerby för att inviga det sista kapitlet av den stora trädgårdssatsningen på Näs. Innan hon beger sig till Näs ska hon få en föreningspresentation om Vimmerby IF och deras verksamhet, samarbetet med kommunen och Arbetsmarknadsenheten och satsningarna på Vimmerbys mötesplatser. 

– Det är förstås en jättefjäder i hatten för Vimmerby IF, för föreningslivet och för hela kommunen. Det här är något vi gör tillsammans och ett bevis för att vi jobbar på rätt sätt, säger VIF:s Stefan Bragsjö. 

Navid Ahmadi, en av de första som kom som ensamkommande flyktingbarn till Vimmerby, kommer att finnas med när Bah Kuhnke dyker upp. Likaså Arbetsmarknadsenhetens Tobias Ragnarsson och andra företrädare från kommunen. 

– Anledningen till att hon kommer är att vi tydligt jobbar med integration och är en förening för alla. Vi har lyckats kombinera arbetsmarknad med en meningsfull fritid och det är den största utmaningen vi har med våra nyanlända. Det här är en bekräftelse på det vi gör. Jag vet att hon har intresserat sig för vårt läsförståelsearbete tillsammans med biblioteket också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt