Annons:

Mindre än en månad kvar till butikskedjans öppning i Vimmerby

Rustas varuhus i Vimmerby öppnar onsdagen den 19 april. "Tidsplanen håller jättefint", säger Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige.
Foto: Micael Rundberg

Mindre än en månad kvar till butikskedjans öppning i Vimmerby

Rustas öppning i Vimmerby kommer allt närmare. Det är mindre än en månad kvar innan dörrarna slås upp till deras 109:e varuhus. 
– Tidsplanen håller jättefint och vi kommer öppna den 19 april, säger Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige. 

Annons:

Att etablera ett varuhus i Vimmerby har funnits med på Rustas önskelista under en längre tid. Nu är öppningen mindre än en månad bort. 

– Vi känner oss trygga med att det är en knapp månad kvar och vi ser fram emot nyöppningen. Det blir vårt 109:e varuhus som vi öppnar så det ska bli hur roligt som helst att äntligen kunna visa Vimmerbyborna med omnejd vad Rusta är. Många känner säkert till Rusta och har besökt oss tidigare och nu får man lite bättre närhet till Rusta än tidigare, säger Fredrik Ingemarsson. 

Ursprungsplanen var att Rusta skulle öppna sitt varuhus i Vimmerby den 15 mars. Butikskedjan meddelade i december att de flyttar på öppningen en dryg månad och öppningsdatumet som gäller är onsdagen den 19 april.

– Det ser vi fram emot och det ska bli hur kul som helst, säger Fredrik Ingemarsson. 

"De går i väntans tider"

Rusta-skyltarna kom på plats under förra veckan och det invändiga arbetet pågår för fullt. 

– Vi har tillgång till lokalen så vi kan göra vår del och fylla på med inredning och varor och bygga upp konceptet helt enkelt. Vi håller just nu på och bygger upp varuhuset och inredningen kommer på plats den här veckan. Vi börjar därefter fylla varuhuset med produkter. Vi har en gästöppning under kvällen den 18 april och öppnar upp för kunderna den 19 april.

Fredrik Ingemarsson vittnar om att många personer är spända och förväntansfulla inför Rustas etablering i Vimmerby. 

– De går i väntans tider och det är än så länge bara positiva och nyfikna kommentarer. Folk undrar när vi öppnar och säger att det är kul att vi kommer till Vimmerby. Vi vet att vi kommer ha väldigt mycket kunder i samband med öppningen och för oss är det viktigt att kunderna får komma till oss, se konceptet och göra riktigt bra köp. 

15 personer kommer jobba på Rusta i Vimmerby och Carola Svensson, bördig från Vimmerby och numera bosatt i Västervik, har fått jobbet som varuhuschef.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt