Annons:

  • Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här

    Linnea Nicklasson, Amanda Ljungberg, varuhuschefen Carola Svensson och Alva Häll ser fram emot Rusta öppning i Vimmerby i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här

    Linnea Nicklasson placerar en filt på rätt plats. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här

    Foto: Ossian Mathiasson

  • Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här
  • Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här

Nya varuhuset i Vimmerby öppnar i morgon – få en förhandstitt här

I morgon förmiddag öppnar Rusta upp skjutdörrarna till sitt nya varuhus i Vimmerby.
– Det är fullt upp och mycket att göra inför morgondagens öppning, säger varuhuschefen Carola Svensson. 

Annons:

Coops tidigare centrumbutik i Vimmerby har tagits över av en helt ny aktör. Rusta erbjuder hem- och fritidsprodukter och har över 100 varuhus i Sverige. Nu har lokalerna fyllts med innehåll. 

”Det blir vårt 109:e varuhus som vi öppnar så det ska bli hur roligt som helst att äntligen kunna visa Vimmerbyborna med omnejd vad Rusta är”, sa Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige, till vår tidning för en knapp månad sedan. 

I morgon, onsdagen den 19 april, öppnar varuhuset i Vimmerby. Butiken vimlar av rörelse och allt luktar nytt när vår tidning hälsar på och får en förhandsvisning av varuhuschefen Carola Svensson. 

– Vi har sprungit runt i varuhuset i flera veckors tid och känner att vi är redo för öppning. Vi håller på med småfix i varuhuset och justerar pallar och varor för att de ska ha rätt placering. Det är viktigt att detaljerna faller på plats. Det är viktigt att alla varuhus ser så lika ut som möjligt och det är samma utbud i alla Rusta-butiker i Sverige, säger Carola Svensson. 

Rolig och hektisk månad

Det invändiga arbetet med inredning och varuplacering har pågått i en dryg månad då det var helt tomt i varuhuset den 20 mars. 

– Vi har därefter tagit emot plåtinredningen för att kunna bygga golvskepp och väggar. Vi har ett särskilt etableringsteam på fem personer som jobbar med det och åker nu vidare till nästa projekt. Vi i personalen har tagit emot flera stora leveranser två-tre gånger i veckan och arbetet har på det stora hela flutit på bra, säger Carola Svensson. 

Hur vill du beskriva ert arbete under senaste månaden?

– Vi har haft väldigt roligt men det har varit hektiskt också. Det är 100 pall som kommer och som ska upp på hyllorna innan vi går hem en arbetsdag. Det tar ungefär två timmar att lasta ut dem ur lastbilarna, men målet är alltid att de ska vara upplockade innan vi går hem klockan 17. 

Carola Svensson ser med spänning fram emot morgondagens efterlängtade premiär. 

– Det är spännande och nervigt. Det ska bli kul att se om varuhuset blir uppskattat, vilket vi hoppas att det blir. Jag tycker att Rusta har ett mycket bra utbud och det finns något för alla så man kommer inte härifrån tomhänt. 

Märker ni av Vimmerbybornas intresse för butikens öppning?

– Ja, absolut. Det finns kunder som rycker i dörrarna och fotar in i varuhuset. I dag var det två personer som hade smitit in för att de var så nyfikna. Det är roligt att så många är intresserade och ser fram emot att vi öppnar i Vimmerby.

"Varit mitt mål länge"

De räknar med att många personer hänger på låset klockan 10 i morgon. 

– Vi har väl planerat för 300 personer i kö och har tagit in två vakter för att se hur många personer som kommer in och kommer ut ur butiken. 

Det är tio personer som kommer jobba på Rusta i Vimmerby och Carola Svensson trivs i rollen som varuhuschef. 

– Det ska bli jättekul och det har varit mitt mål länge. Jag kommer från Vimmerby och tycker att det är mysigt här. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt