Annons:

Smaks nya satsning anmäls:

Simon Johansson på Smak by Simon har fått ett anonymt klagomål sedan en person menar att det måste vara förbjudet att sälja gammal mat. Foto: Ossian Mathiasson

Smaks nya satsning anmäls: "Borde väl vara förbjudet"

Smak by Simons nya satsning på att minska matsvinnet har anmälts. Den anonyma anmälaren menar att det borde vara förbjudet att servera gammal mat.

Annons:

Dagens Vimmerby berättade förra veckan om att Smak by Simon och ICA Supermarket i Vimmerby har inlett ett samarbete för att minska matsvinnet.

Nu har en person gjort en anonym anmälan till Vimmerby kommun då personen menar att det måste vara förbjudet att sälja gammal mat.

Smak by Simons ägare Simon Johansson blev mycket förvånad när han fick reda på det.

– Jag blev mest förvånad över hur folk tänker ibland och vad man tror. Tror folk att vi ska servera gammal mat så har man fått en skev bild av hur samarbetet ska se ut, säger Simon Johansson.

Lugnar gästerna

Men det är inget som han lägger någon vikt vid.

Samarbetet går ut på att Smak ska hjälpa till att ta vara på livsmedel med kort datum som annars måste kastas.

– Vi kommer inte chansa med en produkt som har gått ut i datum, vi ska försöka hjälpa till innan de har gått ut. Vi kan lugna gästen med att det inte kommer ligga något mögligt bröd på salladsbord framöver, säger Simon Johansson och fortsätter:

– Vi kommer inte äventyra vårt rykte med att servera gammal mat, det är inte ens relevant i ämnet. Jag fick en chock när jag fick reda på det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt