Annons:

MÅNGMILJONORDER TILL VIMMERBYFÖRETAG

2014 blev Anders Fransson, ägare av Nilsbuss AB, årets företagare i Vimmerby. Nu står det klart att företaget får en mångmiljonorder av KLT. Foto: Simon Henriksson

MÅNGMILJONORDER TILL VIMMERBYFÖRETAG

Kalmar Läns Trafiks stora trafikupphandling för åren 2017-2027 är klar. Totalt handlar det om inköp för 4,8 miljarder kronor. Vimmerbyföretaget Nilsbuss har fått tilldelningsbeslut värda totalt 42,9 miljoner kronor.

Annons:

Under flera år har processen om en ny trafikupphandling pågått. Nu är den i hamn. Totalt omfattar upphandlingen cirka 400 fordon och 18 miljoner trafikkilometer per trafikår mellan 2017 och 2027.

Upphandlingen är den största som länet genomfört någonsin och tilldelningsbesluten ska nu kommuniceras till leverantörerna. Avtalen ska börja gälla i augusti 2017. Från och med 2020 ska alla fordon drivas med ickefossila bränslen och främst biogas.

Andra nyheter i samband med tilldelningen är att det ombord på bussarna kommer att finnas wi-fi, USB-uttag, hjärtstartare, ett informationssystem som ger kunden information om läget i trafiken på alla bussar. Det kommer också finnas två anpassade barnsäten i de bussar som kör längre sträckor.

– Vi är nöjda med resultatet som uppfyller i princip alla de krav och förväntningar som kunder och uppdragsgivare har, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på KLT.

Av upphandlingen har Vimmerbyföretaget Nilsbuss AB fått tilldelningsbeslut till ett värde av 42,9 miljoner kronor – per år. Totalt rör det sig alltså om 430 miljoner kronor. Nilsbuss har totalt 13 vinnande anbud i upphandlingen.  

Även Vimmerby Taxi AB har fått tilldelningsbeslut värda cirka 2,7 miljoner kronor per år. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt