Annons:

Vimmerbyartisten har fått sitt första skivkontrakt:

Vimmerbyartisten Elin Namnieks har skrivit på sitt första skivkontrakt. Foto: Arkivbild

Vimmerbyartisten har fått sitt första skivkontrakt: "Känns så himla bra"

Vimmerbybördiga Elin Namnieks, eller Namelle som hon kallar sig, har fått sitt första skivkontrakt. Nu hoppas hon att det är början på nästa steg i karriären.
– Det känns så himla bra och kul, säger hon.

Annons:

Artisten och låtskrivaren Elin Namnieks, ursprungligen från Locknevi i Vimmerby kommun, har precis skrivit på sitt första skivkontrakt. Under artistnamnet Namelle är hon nu en del av Loudkult. En dröm som går i uppfyllelse för henne, berättar hon för vår tidning.

– Det känns så himla bra och kul. Det är något jag har jobbat för hela tiden och det är några steg framåt. Det känns superkul att ta det steget, säger Namelle. 

Namelles nya EP var det som öppnade upp ögonen för henne hos Loudkult.

– Jag färdigställde den i höstas och de hörde den och älskade den. De ville påbörja ett samarbete och min förhoppning är att det ska bli ett långsiktigt samarbete. Vi har en överenskommelse om den här EP:n och en EP till. Jag hoppas det kommer funka bra. Det kommer släppas mycket musik under de närmaste månaderna och det känns superkul att det blir en rivstart nu när allt har varit på stand by med pandemin. 

Flyttar till Stockholm

Artisten läser nu sista året i Örnsköldsvik och är i maj klar med utbildningen Songwriting for the International Market. 

– Efter det ser det ut som att jag flyttar till Stockholm efter sommaren. Allt beror på hur det ser ut med jobbmöjligheter, men Småland lockar också alltid förstås. 

Är det viktigt att få ett skivkontrakt numera när man kan köra sitt eget race?

– Det är lätt att göra saker självständigt, men för mig handlar det om att ha någon som backar upp det man gör. Jag är van vid att jobba på själv, men det här kan hjälpa mig mycket när det gäller marknadsföringsbitarna och sådär. De har väldigt bra ställen där min musik kan exponeras och det kan hjälpa mig att växla upp. För mig känns det värdefullt att ha ett team, få nya perspektiv och tänka ännu större. 

Har det här med skivkontrakt varit en dröm för dig?

– Det är klart att det finns där underliggande, även om det inte är ett måste i dag. Det finns en jargong där jag studerar om att man inte behöver sajna och musikvärlden utvecklas hela tiden. Men för mig är det viktigaste att få ett team att jobba med och det är mer den grejen jag har längtat efter. 

Mycket på gång

Namelle skriver även musik åt andra och hoppas att det här ska bli nästa steg i karriären för henne.

– Det känns som att det här ger förutsättningar för det och än så länge har jag en jättebra magkänsla. Senast förra veckan var jag uppe i Stockholm och vi har satt igång. För mig finns inget annat än musik. Jag vill vara artist och låtskrivare och så ser min vardag ut. Jag har också märkt det fina i att skriva åt andra. 

Hur skulle du beskriva den här EP:n?

– Jag brukar säga att min musik är "Sassy Electro Pop" och det är styrkan i självständigheten som går som ett tema genom det. Det känns som att man tar steg framåt i sitt sound och man kommer höra att det är mina grejer. Utvecklingen går framåt och jag tycker att det är ännu bättre än min tidigare musik.

Är det mycket på gång nu?

– Det är väldigt mycket låtar på gång, både för mig själv och andra. Det kommer släppas en hel del låtar till andra, som man skrev under förra året. Nu handlar det om att sätta datum. 

Vill du fortsätta göra båda?

– Jag kan inte välja, säger hon och skrattar:

– Båda är lika kul. Man kanske till 60 procent vill göra sitt eget och vara ute och turnerera och till 40 procent skriva åt andra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt