Annons:

Namelle lever sin dröm – precis släppt ny låt och EP väntar i höst

Namelle, från Locknevi, är aktuell med en helt ny singel. I höst släpps även hennes tredje EP. Foto: Agnes Strand/Pressbild.

Namelle lever sin dröm – precis släppt ny låt och EP väntar i höst

Artisten och låtskrivaren Elin Namnieks, som går under artistnamnet Namelle, är akutell med en helt ny singel tillsammans med Danny Baldursson. Framtidsplanerna är många och i höst släpps hennes tredje EP. 

Annons:

Namelle, som kommer från Locknevi i Vimmerby kommun, släppte den 28 juli en ny singel ”Sunset at the Blvd” tillsammans med artisten Danny Balursson från Färöarna. Artisterna träffades på en musikkonferens i Los Angeles och bestämde sig då för att skriva ihop. 

– Låten handlar om att allt känns problemfritt för stunden och att man bara är i nuet. När vi var i LA kände vi båda känslan av att sitta i en bil med någon man tycker om och bara att vara i den stunden och att skriva om det ögonblicket som man känner, berättar Namelle. 

Först var tanken att endast skriva låten till Danny Balursson, men Namelle blev väsentlig till slutresultatet. 

– Vi skrev en låt till honom och det var aldrig på tal om att jag skulle vara delaktig som sångerska. Men när han skulle färdigställa den sa han att hörde han min röst så tydligt på ljudinspelningen och att det funkade så bra med våra röster tillsammans. Då kunde jag ju inte säga nej, det var jättekul att han frågade. 

Artisterna spelade in varsin del på olika platser. Namelle hemma i Sverige och Danny Balursson på Färöarna. 

Vad tycker du om slutresultatet?

– Jag är jätteglad. Det har varit väldigt många rundor fram och tillbaka, när man håller på att jobba med en låt. Speciellt när man inte är i samma rum. Vi har skickat massa idéer och nu äntligen känner jag att låten har nått sin fulla potential, så det känns jättekul att den är ute nu.  

Släpper EP i oktober

2021 blev Namelle signad av ett svenskt skivbolag. Tillsammans med dem släppte hon två EP-skivor. Hennes tredje EP släpps i oktober och då gör hon det på egen hand. 

– Det känns spännande att släppa själv. Det känns jättekul och inspirerade, men på ett utmanade sätt, menar hon. 

Namelles musikstil beskrivs som sassy electropop och hennes tredje EP har fokus på relationer. Två låtar är redan släppta och en tredje släpps i september innan den färdigställda EP-skivan släpps i höst. 

– Allt handlar om olika relationer. Det handlar om allt man gör för kärlekens skull. 

Skrivit tillsammans med andra

De flesta av låtarna har skrivits tillsammans med den kanadensiska låtskrivaren Jacky Levare och Namelle har producerat låtarna tillsammans med den småländska producenten Johannes Willinder. 

– Låtarna har tagit ungefär ett år att sammanställa, för vi gjorde de första idéerna förra sommaren och sen nu har vi färdigställt alla låtar. 

Namelle är en flitig låtskrivare och skriver även låtar till andra artister, tillsammans med hennes låtskrivarpartner Jolina Elish. 

– Jag skriver väldigt mycket till andra och då är det många i USA som vi jobbar med.  

Satsar i Tyskland och Norge

Namelle har riktar sig till svenska lyssnare, men satsar även i Tyskland och Norge.

– De lyssnar mycket på den typ av musik som jag gör och uppskattar den svenska popen. De är även två länder som är geografiskt nära att turnera i.  

I nuläget har Namelle två inbokade spelningar, en dagsfest på Way Out West i Göteborg, samt en spelning i Berlin i september. Det kommer dyka upp fler datum i samband med att den nya musiken släpps. 

Vad är ditt största fokus nu?

– Det är att utvecklas och bli ännu bättre live. Att det verkligen blir en upplevelse för de som kommer och tittar på spelningarna. Att det blir en extra dimension till musik på Spotify, säger Namelle och tillägger:

– Men annars är det att få ut många låtar till andra artister, men även att få lite större turnéer. Antingen som förband till någon större artist, eller bara få en längre turné i Tyskland eller Norge.

Namelles mål är att kunna försörja sig på musiken och fortsätta jobba med talangfulla artister. Det är något som hon redan har uppnått, men hon vill fortsätta kunna leva i sin dröm. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt