Annons:

SD i länet vill ge Åkesson mandat att rösta ner statsministerkandidat

Jonathan Sager, Linda Kotanen Hallbeck, Martin Kirchberg, Janita Kirchberg, Anni Juhl Nielsen, Johnny Svedin är politikerna från Sverigedemokraterna i Kalmar län som besöker partiets landsdagar i Karlstad. Foto: Pressbild

SD i länet vill ge Åkesson mandat att rösta ner statsministerkandidat

Sverigedemokraterna i Kalmar län gör sig redo för partiets landsdagar som hålls i Karlstad i slutet av veckan. SD i länet vill rösta ned en statsministerkandidat. 

Annons:

Ombud för Sverigedemokraterna i Kalmar län samlades på tisdagen inför partiets högsta beslutande organ, landsdagarna, som hålls i Karlstad från torsdag till söndag. 

En ny partistyrelse ska väljas och en stor mängd motioner, ett antal inriktningsprogram och stadgeförslag ska debatteras och beslutas. Det kommer även fattas beslut om ett förhandlingsmandat för Sverigedemokraternas inflytande i regeringsställning.
”Förslaget är att ge Jimmie Åkesson mandat att kunna rösta ned en statsministerkandidat om vi inte har fått tillräckligt genomslag för vår politik i förhandlingarna”, säger Martin Kirchberg, distriktsordförande i länet, i ett pressmeddelande. 

Åker till Värmland med 18 motioner

Länets ombud åker till landsdagarna i Värmland med 18 motioner.

”En av de viktigaste motionerna är att vi ska verka för en fast polisbemanning i varje kommun. Det är en viktig fråga för tryggheten på landsbygden”, säger Janita Kirchberg.

En annan motion som har blivit bifallen av partistyrelsen handlar om förbättrad mammografi.

”Med en kontrastförstärkt röntgen kan man upptäcka fler cancerfall. Det är ett stort steg för en förbättrad kvinnovård och med det rädda liv”, säger Linda Kotanen Hallbeck.

 Det finns även förslag till personval där företrädare från Kalmar län är nominerade till uppdrag i styrelsen, revisionen och valberedningen. Till partistyrelsen föreslås omval för Mattias Bäckström Johansson. Martin Kirchberg är föreslagen till omval som en av partiets två revisorer och Janita Kirchberg är föreslagen för omval till partiets valberedning.

Kalmar län har sex ombud och tre suppleanter, vilka valdes på distriktsstämman i våras. Ordinarie ombud är Martin Kirchberg, Torsås, Dan Larsen, Västervik, Linda Kotanen Hallbeck, Kalmar, Leif Axelsson, Oskarshamn, Johnny Svedin, Kalmar, och Anni Juhl Nielsen, Mönsterås. Suppleanter är Janita Kirchberg, Torsås, Johan Karlsson, Emmaboda, och Jonathan Sager, Kalmar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt