Annons:

VOK: ”Helen vet inte mycket om hur området ser ut”

Vimmerby OK:s Lars Pettersson gillar inte det här förslaget. Karta: Vimmerby kommun

VOK: ”Helen vet inte mycket om hur området ser ut”

Helen Nilsson (S) avfärdade Vimmerby OK:s alternativa placering av en förskola. VOK:s Lars Pettersson är förvånad över kommunalrådets uttalanden.
– Helen vet inte mycket om hur det här området ser ut. Att det skulle vara vattensjukt är helt fel, säger han.

Annons:

Förra veckan presenterade VOK ett nytt förslag i diskussionen om en ny förskola. I stället för att placera den längs med Lundgatan vill man se den i korsningen mellan Snokebovägen och Astrid Lindgrens gata, mittemot VOK:s parkering.

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) menar att området är vattensjukt och sa så här till Dagens Vimmerby i veckan:

– Vi får titta på det området, men spontant känns det inte det som mest optimala. Det är ganska vattensjukt område och jag tror att det skulle bli dyrt att ställa i ordning. 

”Väldigt vattensjukt”

Lars Pettersson sitter med i den grupp från Vimmerby OK som för diskussionen med kommunledningen.

– Helen vet inte mycket om hur det här området ser ut. Att det skulle vara ett vattensjukt område är helt fel. Det har varit åkermark där, och i jämförelse så är området där de vill placera förskolan är väldigt vattensjukt. Jag förstår inte vad det skulle vara för nackdel med att ha förskolan där vi föreslår och jag vet flera förskolelärare som tycker att det är märkligt att ha tre förskolor på rad, säger Lars Pettersson och fortsätter:

– Helen säger också att vi lever i det invanda och att vi inte vill utveckla Vimmerby, det vill vi visst. Vi kämpar för att ha kvar ett rekreationsområde som Vimmerbys befolkning nyttjar mycket mer än vi gör. I den omröstning DV hade så är det bara 12 procent som tycker att kommunens förslag är bra och det är en fingervisning.

”Tar hela skogen”

VOK är oroliga för att en ny förskola i VOK-området kommer att följas upp av ytterligare exploatering.

– Sätter man den där så tror jag att de tar hela skogen. Börjar man plocka så plockar man mer. Vägen man tänker dra mellan Bodavägen och Snokebovägen korsar elljusspåren och det blir inga möjligheter att ha motionsspår, men det verkar man inte ha tänkt på.

”Vi måste agera”

Orienteringsklubben är kallad till ett nytt möte, men hoppet börjar sina.

– Vi tror inte att kommunstyrelsen ändrar sig. Även Centerpartiet tycker ju att det här är bra. Det verkar bara vara Vänsterpartiet och Miljöpartiet som är emot. Politikerna kan inte tänka sig något annat och man tycker att vi hämmar utvecklingen, men det handlar inte om det överhuvudtaget. Vi tycker bara att placeringen är fel.

I torsdags hade VOK ett möte med kommunen om de nya paviljongerna som ska placeras vid Lunden.

– Det handlade bara om modulerna, de ville inte prata om placeringen av förskolan. De vill flytta motionsspåret några meter och det är en tillfällig lösning som vi sa ja till. När det gäller placeringen av den nya förskolan är vi kallade till nya möten framöver, men vi har väldigt svårt med att få till en dialog. Jag tror att de känner sig trängda och vet inte vad de ska göra. Blir det den här placeringen kommer vi överklaga det till mark-och miljödomstolen och då kan det dörja ytterligare år i så fall. Vi känner att vi måste agera.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt