Annons:

Uppdrag granskning sänder program om Kronståhls boende

Uppdrag granskning sänder program om riksdagsledamoten Tomas Kronståhls boende. Foto: Arkivbild

Uppdrag granskning sänder program om Kronståhls boende

Socialdemokraten Tomas Kronståhl granskas i SVT:s Uppdrag granskning. Programmet sänds på onsdagen.

Annons:

Uppdrag granskning fortsätter sin granskning av riksdagsledamöternas bostäder. Riksdagsmannen från länet, det tidigare kommunalrådet i Västerviks kommun, Tomas Kronståhl är en av politikerna som granskas i programmet.

En del av programmet handlar om det som bland annat Dagens Västervik rapporterade om tidigare i år. Det handlar om att Tomas Kronståhl (S) varit folkbokförd i ett hus i Västerviks kommun, men egentligen har haft sitt huvudsakliga boende i Vimmerby kommun. 

Till vår tidning berättade då riksdagsledamoten att han skulle skriva sig i Vimmerby och lämna kommunpolitiken i Västervik. HÄR kan du läsa mer om det. Att Kronståhl är skriven i Västerviks kommun innebär att han betalar en lägre skattesats samt att han kunde vara aktiv i kommunpolitiken. Kronståhl ställde också upp i kommunvalet i höstas.

I ett pressmeddelande skriver Uppdrag granskning att Tomas Kronståhl hyrt huset, där han varit skriven, till turister.

"Nu fortsätter granskningen som?avslöjar ett systematiskt bostadsupplägg som politikerna inte gärna pratar högt om. Ett upplägg som gör det möjligt att behålla makt och höga arvoden.?Granskningen visar också hur ledamöter genom att ändra sin folkbokföring kan utnyttja riksdagens förmåner", skriver Uppdrag granskning i pressmeddelandet.

Programmet sänds på onsdag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt