Annons:

Höstmarknad och litteraturfestival samtidigt:

Lars Johansson (V) ser fram emot krocken med höstmarknaden och Vimmerby berättar. Foto: Simon Henriksson

Höstmarknad och litteraturfestival samtidigt: "En positiv krock"

Den 14 oktober blir en fullspäckad dag i Vimmerby. Då är det litteraturfestivalen "Vimmerby berättar" samt den årliga höstmarknaden som fått helt nytt koncept.
– Det är en positiv krock. Vi känner att det kan bli något väldigt bra, säger Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Annons:

Marknaderna har gått i stå i kommunens regi. Till höstens upplaga blir det därför ett helt nytt koncept. Vimmerby Stadshotell och Restaurang Guldkant har tagit över arrangemanget med kommunen som partner. 

Höstmarknaden, som får ny tappning, kommer att äga rum den 14 oktober. Samma dag är det dessutom litteraturfestivalen "Vimmerby berättar". 

– Det här med höstmarknaden dök upp lite hastigt mitt i sommaren och med kort varsel – men vi är väldigt glada för det. Vi har sökt under våren för att hitta lösningar för marknaden. Nu blir det en slags krock med "Vimmerby berättar" och det blir en positiv krock. Vi känner att det kan bli något väldigt bra, säger Lars Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsutskottet. 

Hoppas det blir återkommande

Fullt utvecklat blir det dock kanske inte redan i år. 

– Det är lite kort om tid för planering och för att få ihop alla bitar, men det är positiva tongångar. Det är tre aktörer kan man säga i form av kommunen, ett restaurangnätverk samt Litteraturnod Vimmerby som tillsammans arbetar ihop sig. Förhoppningen är att det här ska landa väl och kunna bli en återkommande grej. Vi tror att det här kan lira bra tillsammans. 

Han tänker då på litteraturfestivalens tema.

– Det heter världens viktigaste berättelse och festivalen har klimatförändringstema. Det går väldigt väl ihop med lokalproducerat och matmarknad med mera. Det fokuset är en viktig fråga för oss och vi vill profilera oss bättre inom hållbarhet. Det här är en liten bit av det. 

Kommunalrådet positiv

Även kommunalrådet Helen Nilsson (S) är mycket positiv till "krocken". 

– Alla tycker att det känns positivt och det ska bli jätteroligt. 

Litteraturfestivalen kommer invigas på torget innan marknaden drar igång. 

– Det diskuteras detaljer just nu och vi får återkomma lite längre fram med det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt