Annons:

Centern vill se förskola i Nybble:

Ingela Nilsson Nachtweij vill se en förskola i Nybble.

Centern vill se förskola i Nybble: "Mycket lämpligt"

Aleris ser ut att dra sig ur planerna på byggnation i Nybble. Något Centerpartiet säkerligen inte gråter över.
– Det ger en ypperlig möjlighet att bygga en förskola där, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

Det verkar som att Aleris tilltänkta behandlingshem i Nybble-området inte blir av. I stället tycks huvdplanen vara att renovera sina befintliga lokaler i Vimmerby. 

Centerpartiet vill då åter lyfta frågan om en förskola i området. 

– Vi tänker att om det här stämmer så blir det en ypperlig möjlighet att bygga en förskola där. Det kommer bli nya bostäder där och ett generationsskifte pågår i Kohagen, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

Men moderattoppen Tomas Peterson (M) tror inte på en förskola i området. 

– Vi vill ju inte bygga en tio avdelningar stor förskolan utan en sex avdelningar stor med nattbarnomsorg. Vi tycker att det vore klokt med ett dragspel, där både förskola och förskoleklass finns. Det är inte likadant hela tiden, utan det ändrar sig från år till år. Ibland är det större kullar i förskoleklassen, ibland färre barn i förskolan. Då kan man vara mer flexibel, säger Nilsson Nachtweij.

"Vore väldigt lämpligt"

Tomas Peterson säger så här om vilka alternativ han ser som troligast om byggnationen uteblir. 

– Astrid Lindgrens Värld är intresserade av den här marken, vi har haft diskussioner med dem om det tidigare. Detaljplanen ger ju möjligheter och de andra områden är tänkta för enfamiljshus. Det är såklart också ett alternativ att det blir bostäder. ALV söker mark för att bygga personalbostäder och det här är ett utmärkt läge för det. Det kan också bli gruppboende. 

Även Nilsson Nachtweij, som betonar att hon endast talar för Centerpartiet och inte hela oppositionen, ser bostäder som möjligt. 

– En förskola där vore väldigt lämpligt. Det är helt uppenbart att många partier inte vill bygga i VOK-skogen. Vi har hela tiden sagt att man borde avvakta tills efter valet, så att man inte slösar resurser. Men det vore alldeles utmärkt med bostäder också, det finns det ett stort behov av. Men det viktigaste är att vi sätter oss ned och pratar för att få till den bästa lösningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt