Annons:

Oppositionsrådet:

Politiker är utbytbara, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Oppositionsrådet: "Politiker är utbytbara"

Oppositionsrådet Helen Nilsson (S) välkomnar Moderaternas besked på onsdagen. M sätter hårt mot hårt mot allianskollegan Centerpartiet.
– Det är bra att de tar tag i det, säger hon.

Annons:

Moderaterna gick på onsdagen ut med ett pressmeddelande där kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) attackeras hårt. Enligt Moderaterna är hennes ledarskap och hennes sätt att hantera människor orsaken till arbetsmiljöproblemen i stadshuset.

Den tidigare bundsförvanten till Moderaterna, Socialdemokraterna med Helen Nilsson i spetsen, välkomnar beskedet.

– Det är bra att de tar tag i det och bra att man hänvisar tjänstemännen till att ta kontakt med sina skyddsombud. Det interna arbetet får de sköta själva och det är upp till majoriteten, men det är bra att de tar tag i det nu, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Har det inte gått långt om man uppmanar tjänstemännen till det?

– Jag tror att man har kommit bra långt. Vad jag förstår så har det varit möten rätt länge och jag håller med Marie att om man har haft samtal och påtalat saker då förväntar man sig att det ska hända något och att man ska få resultat. 

"Politiker är utbytbara"

Helen Nilsson (S) tycker att alla parter måste se till kommunens bästa nu.

– Det bästa för kommunen är att vi har en kommundirektör och tjänstemän. Därför måste vi förstå att det är allvar i det här. Det här är upp till majoriteten att hantera, men de måste få det att fungera och få alla att förstå allvaret i det här. Vi politiker är utbytbara och det är ett politiskt problem. Det är bra att Moderaterna vill ta ansvar. 

Hur känner du inför situationen som uppstått?

– Jag blir orolig, det känns absolut inte bra det här. Vi vet hur svårt det är att hitta kompetent folk och om det är tjänstemän som blir sjukskrivna eller säger upp sig, då blir jag riktigt orolig. 

Vad ser du för alternativ om alliansen spricker?

– Det tar vi den dagen. Nu ska de arbeta och få rätsida på det här. I de banorna tänker inte jag just nu.

Vi har sökt Ingela Nilsson Nachtweij och flera andra representanter för Centerpartiet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt