Annons:

VH-tränaren efter premiären:

Hampus Sylvegård var glad över den karaktär som laget visade. Foto: Simon Henriksson

VH-tränaren efter premiären: "Visar stark karaktär"

Vimmerby Hockey gjorde en stark vändning hemma mot Tyringe och tre sköna poäng. Hampus Sylvegård var förstås lättad över segern.
– Vi visar karaktär och vänder på det, säger han.

Annons:

Tyringe chockade Vimmerby i den första perioden och ledde med 2-0 efter 20 minuter i Vimmerby ishall.

– Första perioden var inte bra. Vi hade kanske lite övertro på oss själva i vissa situationer. Saker vi lyckats med på försäsongen gick inte nu, men vi spelade inte riktigt på vår fart. Vi var lite stillastående och Tyringe hade mycket intensitet i första. Det gör att det ser ut som det gör och vi får slipa lite på det. Möter man ett skickligare lag så kan det vara kört vid 0-2-underläge, säger Hampus Sylvegård.

Vad sa du i periodpausen?

– Jag betonade att vi inte betalade priset. Åkningarna generellt höll inte tillräckligt kvalitet och det poängterades. Grabbarna ändrade på det precis som vi skulle. 

"Lätt att luften går ur"

I den andra perioden var det också stor skillnad på Vimmerbys spel. Skottstatistiken – 17-1 i hemmafavör – talade sitt tydliga språk om nivåhöjningen.

– I andra var det inget snack. Då var vi klart spelförande och borde kanske ha gjort något mer mål. I tredje studsar det emot oss lite när de får 3-2-målet där, men vi kommer tillbaka och visar någon form av karaktär. Det ska vi ta med oss. Powerplay och boxplay måste bli bättre, men jag hyllar karaktären mest i en sådan här match. 

Han var glad att luften inte gick ur VH när Tyringe gjorde 3-2. Men på 21 sekunder vände Vimmerby på underläget och ordnade en viktig premiärseger.

– Det kändes som att vi hade god kontroll när de får sitt mål och det är lätt att luften går ur då. Men flera steppar upp i det läget och jag är glad att vi fortsätter jobba på och kommer tillbaka igen.

"Kommer vara hungriga"

En bättre insats lär emellertid krävas på onsdag, när Troja/Ljungby väntar på bortais. Ett Troja som mosades av Kalmar (7-3) i premiären.

– Det är svårt att säga något innan serien har satt sig, men det är klart att Troja kommer vara hungriga. Det ska vi också vara och mycket hetare än i dag.

Hampus Sylvegård ville hylla både Hugo Ollila och Jacob Sundin efter 4-3-segern.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt