Annons:

Tunas kval fortsätter mot ovisst motstånd – viktiga pjäser kan saknas

Tobias Thuresson saknas när Tuna ställs mot Solberga. Foto: Arkivbild

Tunas kval fortsätter mot ovisst motstånd – viktiga pjäser kan saknas

IFK Tuna kvalinledde med kryss mot Norrahammars GIS. Nu väntar nytt ovisst motstånd i form av Solberga GoIF i kvalspelet till division 4.
– Förlorar vi är vi borta skulle jag säga. Ska vi bråka är det seger som gäller, säger tränaren Lars Gustavsson.

Annons:

I en dramatisk kvalpremiär blev det 2-2 för IFK Tuna hemma mot Norrahammars GIS. Hemma på Tunhamra hämtade man upp ett 0-2-underläge och räddade en poäng.

Men i kvalgrupper är det segrar som behövs och det är lite vinna eller försvinna-känsla över bortamatchen mot Solberga GoIF under lördagen. 

– Oavsett vad man känner eller tänker, så är det så. Förlorar vi är vi borta skulle jag säga. Visst, vi kan ha en mikroskopisk chans då och vid en poäng har vi också möjlighet, men ska vi bråka är det seger som gäller. Eftersom vi inte tog en trea i första matchen blir den här desto viktigare för oss, säger Lars Gustavsson, tränare i IFK Tuna. 

Flera viktiga pjäser borta

Solberga inledde med förlust mot Tenhults IF förra helgen. 

– Jag vet ingenting och tänker inte ta reda på något heller. Vi ska fokus på vårt och att det stämmer. Vi ska inte fundera så mycket på om någon är bra, hur de spelar eller så. Vi behöver köra vårt. Gör vi det spelar det ingen roll. 

Även om Tuna inte vinner kvalgruppen kan många poäng och en andraplats räcka långt. 

– Några bästa tvåor har möjlighet, men det hänger på hur det går för övrigt. Med lite flax kan vi gå upp som tvåa, så en seger här är viktigt.

Tuna saknar ett antal viktiga spelare. Martin Carlsson kan inte komma loss, Ahmed Maslem jobbar och Tobias Thuresson är bortrest. Dessutom har både Filip Fungmark och Ted Åström Åberg varit sjuka, men de två sistnämnda är med i truppen. 

Att Thuresson saknas gör att Abdelrahman Ammar står. 

– "Abbe" var riktigt bra mot Södra Vi i sista serieomgången, så jag känner mig lugn och trygg med det. 

Dennis Nilsson och Hamid Heidari tillkommer i truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt