Annons:

Tuna spelar för uppflyttning till division 4 – tvillingarna missar avgörandet

Anton och Martin Carlsson missar IFK Tunas avgörande kvalmatch mot Tenhults IF på lördag eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna spelar för uppflyttning till division 4 – tvillingarna missar avgörandet

En helt avgörande kvalmatch står för dörren och en division 4-plats ligger i potten. IFK Tuna åker till Tenhult med en god känsla. 
– Det är vi som har allt att vinna, inte dem, säger Tunas huvudtränare Lars Gustavsson. 

Annons:

IFK Tunas dröm om att avancera upp till division 4 lever i allra högsta grad efter att ha kryssat mot Norrahammars GIS och vunnit klart mot Solberga GoIF. 

Nu väntar en helt avgörande kvalmatch mot fullpoängaren Tenhults IF på lördag eftermiddag. För att Tuna ska ta sig upp i division 4 är seger ett måste på Kabevallens konstgräsplan i Tenhult.

Tenhult lyckades efter en miserabel vårsäsong kravla sig upp på negativ kvalplats i division 4 under hösten. 

– Tenhult tror säkert att det inte finns en chans att de förlorar den här matchen. De har tagit i stort sett alla sina poäng under hösten och har bytt ut mer eller mindre hela laget sedan i våras. Det är helt klart ett lag i medgång. Vi har ingenting att förlora utan vi har allt att vinna. Vi kommer bara gå ut och köra, säger Tunas tränare Lars Gustavsson. 

Tvillingarna missar kvalavgörandet

Tuna har gjort en stark säsong och är nu framme i en avgörande match med chans på avancemang till division 4. 

– Jag tänker att Tenhult är ett robust division 4-lag som kommer vara stabila. Jag tittar mest på vad vi behöver göra och nummer ett är att minimera misstagen och spela med marginaler. Bjuder vi på någonting här så smäller det. Så pass bra är dem. Hade de haft det här laget från början så kanske de hade varit ett topplag i division 4 istället för ett kvallag. De har ett stort upptagningsområde så det kommer vara välutbildade spelare som vi möter, säger Lars Gustavsson. 

Det som svider för Tuna är att de får klara sig utan både Anton och Martin Carlsson. Tvillingarna missar kvalavgörandet för att de ska vara gudföräldrar på ett barndop i Västervik. 

– Det är två tunga avbräck. Anton har visat strålande form på slutet och sett vass ut, både på träning och match. Det var längesen jag såg honom så vass. Vi får tänka om, spela lite annorlunda, hålla ihop det, göra det bra som lag och ta tillvara på våra chanser. Men det är inte så att vi saknar spets, säger Gustavsson. 

Flera tillbaka tillbaka

Målvakten Tobias Thuresson och försvararen Ted Åström Åberg är tillbaka i truppen. Även Filip Fungmark ser ut att komma till spel efter att ha suttit på bänken under matchen mot Solberga. 

– Han blir ofta öm i kroppen av att spela på konstgräs, men det kommer inte vara ett bekymmer i en sån här match. Han har tränat på konstgräs den här veckan och det funkar för honom.

Gustavsson har full tilltro till spelarna som följer med till Tenhult. 

– Det känns tryggt på alla sätt. Det kommer bli bra och vi kommer göra vårt bästa. Vi ser fram emot matchen och det ska bli jäkligt roligt. Oavsett hur det går är det roligt att spela en helt avgörande match och möta ett så pass bra lag. Det kommer vi må bra av och vi lär oss vad som krävs. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt