Annons:

Svagt hopp om allvädersbanor i Södra Vi

Friidrottsverksamheten i Södra Vi IF har fått ett uppsving och nu väcks hoppet om allvädersbanor på Ulfveskog till liv igen. Foto: Södra Vi IF

Svagt hopp om allvädersbanor i Södra Vi

Under många år har Södra Vi IF önskat allvädersbanor för sin friidrottsverksamhet vid Ulfveskog. Trots den ekonomiska krisen har inte hoppet slocknat. – Jag tror att det skulle vara otroligt positivt för kommunen, säger SVIF:s ordförande Håkan Danielsson.

Annons:

För några år sedan var en satsning på allvädersbanor i Södra Vi upptaget i kommunens investeringsbudget. Sedan slungades kommunen in i en ekonomisk kris och hela investeringsprogrammet sköts på framtiden.

Efter några tuffa år har Södra Vi IF:s friidrottsverksamhet vuxit sig ordentligt livskraftig igen. I dag har man cirka 40 verksamma och ett 15-tal ungdomar är regelbundet ute på olika tävlingar.

Hoppet om bättre förutsättningar har inte dött.

– Vi har haft ett möte med politikerna och det finns med i deras tankar, men som läget är i dag är det inte lönt att ta den diskussionen. Det är inte gångbart politiskt och det måste vi förstå. Det är svårt att säga när det kan bli av, säger Håkan Danielsson.

”Behöver rustas upp”

Tidigare har två alternativ funnits. Det ena är att bygga en standardmeter på 400 meter och det andra att ersätta den bana på 362 meter som finns i dag.  

– Vi tittade på ett 400-metersvarv, men då skulle vi behöva flytta på läktaren och klubbstugan. Större tävlingar på ungdomssidan går att arrangera med den längd vi har i dag.

Kostnaden skulle kunna hamna på cirka tre miljoner kronor, men det finns också dyrare alternativ.

– När vi arrangerade Olympic Games var det hundra barn som sa att de ville fortsätta med friidrott, men för det skulle vi behöva ha en bättre anläggning. Vår bana hade 60-årsjubileum i fjol och behöver rustas upp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt