Annons:

Fem mål av VIBK i sista perioden – tog viktig seger

Vimmerby fick jubla över tre nya poäng idag.

Fem mål av VIBK i sista perioden – tog viktig seger

Vimmerby IBK trampade gasen i botten i den tredje perioden i bortamatchen mot Slätafly. Ett hotande poängtapp blev istället en solklar och viktig 8-2-seger.

Annons:

VIBK fick en drömstart på matchen med ett mål från Nelly Passmarks klubba redan efter 1 minut och 18 sekunder. Hemmalaget Slätafly visade dock snabbt att det inte skulle bli en enkel match för Vimmerby.

Bortalaget hade svårt att komma loss i målprotokollet mot ett hårt kämpande hemmalag. VIBK hade ändå ledningen med 2-1 efter den första perioden och med 3-2 efter mittakten.

– Vi var inte riktigt på tå inledningsvis och hade en del att jobba med för att slutligen hamna på rätt spår. Jag tycker att vi var alldeles för stressade mot vad vi hade behövt vara samtiigt som Slätafly tog tillvara på sina chanser, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Stark avslutning

Det var dock först under matchens sista 20 minuter som gästerna kunde springa ifrån och ta en klar seger. Två tidiga mål, signerade Tess Fridh och Sofia Söderlund, gav Vimmerby det målmässiga övertag som behövdes för en klar seger. Tre mål senare hade bortalaget vunnit med 8-2 och spelat in tre viktiga poäng i toppstriden i division två.

– Vi fick två tidiga mål i tredje och det gjorde att vi fick momentum och kunde spela på resultatet. Kul att se att vi kom ut till tredje perioden och var noggranna i det vi gjorde. Båda femmorna hittade ett bra spel.

I skrivande stund leder Vimmerby den östra division två-serien med sina 28 poäng på tolv spelade matcher. Tabelltvåan SSG är två poäg bakom, men har också spelat två matcher mindre. I nästa mach ställs VIBK mot serietrean Kalmarsund ungdom, som är fyra poäng bakom Vimmerby med en match mindre spelad.

– Vår seger i dag håller verkligen liv i det hela. Jobbet ska göras i alla matcher och närmast väntar en tuff match mot Kalmarsund, konstaterar Micael Nilsson.

Trio lyftes fram

VIBK-tränaren valde att berömma trion Ammelie Lennström, Emma Sjökvist och Sofia Söderlund lite extra.

– Ammelie visade vägen för laget genom sitt offensiva spel och genom att sända signaler till laget att vi behövde ta jobbet hela tiden. Emma gjorde också ett stort jobb och skötte kommunikationen mellan lagdelarna i sin femma och Sofia gjorde ett bra jobb över hela planen.

Fakta

VIBK:s poäng:

Sofia Söderlund 2+0

Alva Gustafsson 1+3

Emmy Karlsson 1+2

Tess Fridh 1+1

Ammelie Lennström 1+1

Emma Sjökvist 1+0

Nelly Passmark 1+0

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt