Annons:

Vimmerby IBK hakar på i toppstriden efter jätteseger

Tess Fridh gjorde tre av Vimmerbys mål i storsegern mot Skillingaryd.

Vimmerby IBK hakar på i toppstriden efter jätteseger

Vimmerby IBK gjorde processen kort med nollpoängaren Skillingaryd. Hemma i Idrottshallen blev det seger med hela 17-3 och nu hakar VIBK på allvar på i kampen om de två kvalplatserna till division 1.

– Det känns som att det finns något att bygga vidare på, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby IBK har varit ramstarkt i försvarsspelet så här långt in på säsongen. Målfabrikationen framåt har tränaren Jonas Karlsson däremot inte varit helt tillfreds med.

– Vi har släppt in väldigt lite mål, men jag poängterade inför matchen att vi gjort färre mål framåt än övriga lag i toppen. Målskillnaden kan bli avgörande framöver och efter 17 mål idag har vi helt plötsligt gjort flest mål i serien. Det känns jätteskönt att vi kunde gå ifrån på det sättet som vi gjorde idag, säger Jonas Karlsson.

Efter de första 20 minuterna ledde Vimmerby med 3-1 och Jonas Karlsson var inte nöjd.

– Det var lite rörigt i första även om det redan då kändes att vi skulle ta matchen. Jag var inte nöjd med 3-1 där.

"Lite väl målsugna"

I den andra perioden spelade VIBK upp sig och gick fram till ledning med 11-2, som alltså blev till 17-3 innan slutsignalen ljöd.

– Vi spelade verkligen upp oss i andra. I tredje blev vi lite väl målsugna och det gjorde att vi inte alltid tog de bästa besluten med bollen. Det är väl å andra sidan nästintill omöjligt att jobba bort att det blir så när man leder så stort, säger Jonas Karlsson.

– Några mål var verkligen riktiga delikatesser. Vi har tränat väldigt mycket positionsspel i anfallsspelet under veckan och när vi satte det och hittade en ren spelare för direktskott centralt såg det riktigt bra ut. Det känns som att det finns något att bygga vidare på, fortsätter Vimmerbytränaren.

Berömde kollektivet

VIBK är nu speelledigt fram till den 19 januari. Laget är fyra i tabellen, fyra poäng bakom serieledande Gnosjö.

– Vi har en väldigt viktig start efter uppehållet med toppmatcher mot Westervik och Tranås samt match mot JIK, som vi inte har mött någon gång än. En dålig start efter uppehållet så är vi borta från toppstriden. Får vi en bra start kommer vi vara med i allra högsta grad.

Jonas Karlsson berömde kollektivet för insatsen mot Skillingaryd.

VIBK:s målskyttar: Emma Sjökvist (4), Wilma Edgren (3), Tess Fridh (3), Malin Lenegård (2), Nelly Widéen (1), Emmy Karlsson (1), Hilma Karlsson (1), Wilma Nilsson (1) och Amanda Anemyr (1).

Tabellen går att se HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt