Annons:

Lurig bortamatch för VIBK: ”Får bekänna färg”

Viktor Friman har vikarierat på ett bra sätt för Kim Karlsson. Foto: Linus Johansson

Lurig bortamatch för VIBK: ”Får bekänna färg”

Femteplacerade FBC Kalmarsund väntar för Vimmerby IBK på bortaplan i morgon kväll.
– Vi kommer få bekänna färg, Kalmarsund kommer vara hungriga, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Fyra matcher in i serien står Hovshaga och Vetlanda på full pott, tolv poäng. Där bakom skuggar Vimmerby och Nässjö med nio poäng.

– Förutom de åtta sista minuterna i premiären mot Vetlanda är jag jättenöjd. Vi har ju vunnit våra matcher efter det och gjort det på ett bra sätt, säger Jonas Friberg.

Spela med tålamod

På fredagskvällen väntar FBC Kalmarsund på bortaplan. Ett lurigt motstånd, som har spelat in sju poäng på sina fyra första matcher.

– Det är en jättesvår bortamatch, hur svår beror på vad de har för lag. Vi ska först och främst åka dit och fokusera på vårt eget spel. Var har spelat disciplinerat och haft tålamod i de sista matcherna och det måste vi fortsätta med.

Bra inhopp av Friman

Jämfört med segermatchen mot Månsarp förra fredagen ser det ut som att Kim Karlsson ska kunna vara med från start. Karlsson har som bekant varit fotskadad en tid.

– Han är tillbaka nu och har kört så gott som för fullt på träningarna i veckan. Viktor Friman har klivit in och gjort det jättebra på Kims position, men det är klart att det känns bra att Kim kommer tillbaka, han är en viktig kugge för oss.

Det har varit lite småförkylningar i VIBK-truppen under veckan, men som det ser ut i dagsläget är samtliga spelare tillgängliga för spel mot Kalmarsund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt