Annons:

Karriären över för Vimmerbybacken:

Nu är karriären över för Oskar Carlsson. Foto: Arkivbild

Karriären över för Vimmerbybacken: "Nu är det definitivt"

Egentligen hamnade skridskorna på hyllan redan inför den här säsongen. Efter en skadedrabbad comeback har Oskar Carlsson helt bestämt sig.
– Nu är det definitivt, säger han.

Annons:

Oskar Carlsson valde att avsluta hockeykarriären efter det tunga uttåget mot Troja/Ljungby säsongen 2020/2021. Men suget blev för stort och en bit in på den nyss avslutade säsongen snörade han på sig skridskorna igen.

Men en krånglande ljumske gjorde att hans deltagande inte blev så stort som det var tänkt. Nu är karriären helt över, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om.

– Nu har jag bestämt för att det inte blir något mer. Det var ju tanken redan förra året, men så fick jag sug och det blev som det blev. Nu är det mer definitivt, även om man aldrig ska säga aldrig. Men det är ganska definitivt. Jag känner mig färdig, säger Oskar Carlsson.

Backen, som förutom Vimmerby har representerat Kallinge/Ronneby, Tingsryds AIF, BIK Karlskoga och Västerviks IK, fick problem redan vid jul med ljumsken.

– Jag kände av det mot Väsby borta och sedan small det mot Huddinge hemma. Då var jag borta nästan en månad innan det small igen. Det var skit och det var ju inte så man hade tänkt sig comebacken.

"Tar mycket tid"

Att få ihop livspusslet är en stor anledning till att backen väljer att tacka för sig.

– Suget finns ju där, men det tar mycket tid för både mig och familjen. Jag har två barn där hemma och det blir väldigt mycket. Nu får jag följa det vid sidan av istället. 

Oskar Carlsson kommer även i fortsättningen att följa laget.

– Det är roligt att vara med där uppe även om man är skadad. Jag kommer säkert vara där uppe på ganska många matcher ändå. 

Kan det bli aktuellt med en ledarroll i framtiden?

– Det är svårt att säga nu. Just nu vill jag nog inte vara med på något sätt så, men man vet aldrig med tiden senare. Det ska man aldrig säga nej till.

"Jäkligt bra tryck"

Som höjdpunkten i karriären lyfter han fram de två framgångsrika säsongerna i Karlskoga – men även tiden i Vimmerby.

– Det gick jäkligt bra i Karlskoga och jag fick mycket förtroende. Vi var verkligen på gång där med kvalet upp mot SHL. Även åren med Vimmerby i playoff 3 har varit häftigt. Vi har verkligen haft något på gång, även om det inte har gått hela vägen till kvalserien.

Vilken av förlusterna är tyngst där?

– Den mot Kristianstad borta där vi blev bortdömda är riktigt tung. Även Troja hemma där var jobbig. Det var riktigt surt och svårt att smälta alltså. 

Annars minns Oskar Carlsson med glädje storsegern hemma mot Hudiksvall i den första playoff 3-matchen första coronasäsongen. Hela säsongen pausades och Vimmerby fick inte heller då chansen till spel i kvalserien.

– Det var jäkligt bra tryck då och då tror jag vi hade klarat sista steget. Det kan jag gräma mig över. Vi hade riktigt bra lag då och jag tror till och med att vi kunde ha gått upp den säsongen, för då var vi riktigt bra. Det är just de där matcherna man minns, när inramningen var som den var i playoffmatcherna och vi slog Troja på fredagskvällen där. Det var sådan stämning och sådant tryck, så det minns man verkligen.

Tror på VH

Han tror att VH kommer fortsätta resan – och snart spela i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Jag tror att Vimmerby går en bra framtid till mötes. Det är många spelare som vill komma hit eftersom vi har varit ett så stort skyltfönster mot Allsvenskan. Jag tror Pelle (Johansson) kommer göra det jävligt bra och det är viktigt att få in en som är från staden och har tänk på hela föreningen. "Mogge" (Morgan Persson) har gjort det skitbra, men det ska bli spännande att se.

Oskar Carlsson gjorde 127 poäng på 221 matcher för Vimmerby Hockey.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt