Annons:

Anton firar 300 matcher i VH-tröjan i kväll:

Anton Carlsson genomför sin 300:e tävlingsmatch när Vimmerby Hockey möter Borås på bortais på onsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Anton firar 300 matcher i VH-tröjan i kväll: "Det är jag stolt över"

Vimmerby Hockey möter Borås HC på bortais i afton. Det blir ingen vanlig match för Anton Carlsson som gör sin 300:e match i VH-dressen. 
– Jag har alltid varit stolt över att spela i Vimmerbys tröja, säger han inför kvällens match. 

Annons:

26-årige forwarden Anton Carlsson firar 300 a-lagsmatcher i Vimmerby Hockey i samband med kvällens bortamatch mot Borås HC. 

– Det är en ära att få spela för sin moderklubb i så pass många matcher och det är jag stolt över, säger Anton Carlsson. 

Vad är förklaringen till att du har nått till 300 matcher?

– Det är framför allt för att Vimmerby alltid har varit på en relativt hög nivå och som har passat in bra i min spelarkarriär. Det har alltid varit ett bra gäng i Vimmerby som har gjort att jag har trivts här och det har funnits ambitioner i föreningen. 

"Tagit kliv varje säsong"

Han har spelat i VH:s a-lag sedan säsongen 2014/15 och växt ut till en av de viktigaste och bästa spelarna i laget. 

Vad säger du om din egen utveckling?

– Det har varit en ganska lång väg, men jag har tagit kliv varje säsong. Det handlar om att vi har haft bra tränare genom åren men att det också fanns äldre, mer rutinerade spelare som tog hand om mig när jag kom upp i a-truppen.

Det finns flera spelare i årets VH-lag som har spelat många matcher i klubben. Pelle Ström klev nyligen över 400 matcher, Jakob Karlsson är en bra bit över 300 matcher och Jacob Isaksson når 300 matcher mot Halmstad på söndag. Det ser Anton Carlsson väldigt positivt på. 

– Jag tror att det är en ganska stor del i den framgång vi har haft de senaste åren med att en så pass liten förening kan vara med och slåss med ganska stora drakar långt in på våren nästan varje år. Det är nog tack vare att vi har den här stommen med spelare som kommer härifrån. Det är nog lite enklare att få hit spelare och utveckla dem när det finns en stabil grund på plats från start. För egen del är det motiverande att spela här när ”Jagge” (Jakob Karlsson), ”Jalle” (Jacob Isaksson) och Pelle (Ström) kör på säsong efter säsong. 

"Återupprepar sig varje gång"

Vimmerby Hockey har skrapat ihop fyra poäng på sju matcher och ligger näst sist i tabellen. Det är åtta poäng upp till Halmstad på sista Allettanplatsen. 

– Det känns som att man återupprepar sig varje gång man får frågan om vår säsongsstart. Vi har det lag vi har i år och vi är under lärande. Vi har spelat fantastiskt bra hockey många stunder så det handlar om att få slutprodukt på det nu och ta poäng. Det är en resultatbaserad sport som vi håller på med. Får vi en seger mot Borås i kväll så kan vi bygga vidare på det och ta med de bra prestationerna till att ta poäng också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt