Annons:

Toppen mot botten när VH åker till Köping:

Vimmerby Hockey har fått jubla efter många matcher i fortsättningsserien. I kväll väntar jumbon Köping HC på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Toppen mot botten när VH åker till Köping: "Kommer inte bli lätt"

Serieledaren Vimmerby Hockey mot jumbon Köping HC. Det kan väl bara sluta på ett sätt? VH-tränaren Hampus Sylvegård är inställd på en tuff bortamatch.
– Vi måste vara ödmjuka och komma upp i prestation, säger han. 

Annons:

Vimmerby Hockey har plockat 19 poäng av 21 möjliga i fortsättningsserien och toppar tabellen, fyra poäng före Huddinge IK, Borås HC och KRIF Hockey. I den andra änden av tabellen ligger Köping HC sist med endast en poäng på sju matcher. 

I kväll ställs serieledaren och jumbon mot varandra i Köping. 

– Jag riktar in mig på att det blir en tuff bortamatch. Köping har haft det tufft resultatmässigt, men det kommer inte bli lätt. De är hyfsat aggressiva i sin skridskoåkning så vi måste vara ödmjuka och komma upp i prestation, säger Hampus Sylvegård. 

Det är lätt att titta på tabellen och se att ni ligger etta och Köping sist, hur ser du på det?

– Det är lätt att göra det, men man kan också gå in och kolla vad de har spelat för matcher. De har spelat några tajta matcher mot så kallade topplag så man måste kolla match för match och se hur de gör sina mål och hur de släpper in sina mål. De förlorade med uddamålet mot KRIF så det är ingen självklar seger. Vi måste komma upp i prestation och vara förberedda på att vi kommer möta ett desperat Köping, säger Sylvegård.  

"Gjorde det för bekvämt för oss"

Köping kämpar för att komma ifatt lagen på säker mark och har inför kvällens omgång fyra poäng upp till Mörrums GoIS på åttondeplatsen. 

– De siktar på att slippa kval och vi har andra ambitioner. Vi ska se till att de inte förstör vår fest. 

Hampus Sylvegård uttryckte efter förra matchen, 6–3-segern mot nästjumbon Forshaga IF, att insatsen inte var helt optimal. 

– Offensivt sett gjorde vi en jättebra match mot Forshaga. Vi gjorde mål, skapade många chanser och hade några skott i ramverket så det var inte så att vi inte producerade framåt. När spelet vände åt vårt håll gjorde vi det för bekvämt för oss i vissa situationer. Jag vill att vi spelar mer rejält och spelar klart situationerna i egen zon för att sedan gå till anfall. 

Isaksson får stanna hemma

VH åker till Köping med sju backar och tolv forwards. Scott Hector får förtroendet mellan stolparna och backen Jacob Isaksson får stanna hemma.  

– Vi försöker någonstans värdera varje dag, alltifrån träningar till prestationer på match. Det är så vi vill ha det. Det ska vara konkurrens på backsidan och det är det nu i allra högsta grad. Vi tycker att det är kul och hoppas att grabbarna känner likadant. Jag hoppas inte att det blir någon form av osäkerhet utan att man bröstar upp sig och visar att man ska spela. Det är här vi testas, både som lag och som individer.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt