Annons:

VH-tränaren efter förlusten mot jumbon:

VH-tränaren Hampus Sylvegård tyckte att Köping vann välförtjänt. Foto: Bildbyrån

VH-tränaren efter förlusten mot jumbon: "Köping vinner välförtjänt"

Efter sex raka vinster är segertåget över för Vimmerby Hockey. Jumbon Köpings HC satte stopp för sviten.
– De spelar bättre än oss och vinner rättvist, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Det har gått som på räls för Vimmerby Hockey i inledningen av fortsättningsserien. Laget har radat upp segrar och tog sin sjätte raka hemma mot Forshaga i söndags.

Redan då var Hampus Sylvegård kritisk till insatsen och inte blev det bättre borta mot jumbon Köpings HC. Hemmalaget, som stod på en poäng inför matchen, chockade Vimmerby och vann med 2-1. 

– Det finns inte så mycket att säga. Köping vinner rättvist, de spelar bättre än oss och vinner välförtjänt, tycker Hampus Sylvegård.

Spelmässigt var det ganska jämnt i två perioder, men Vimmerby såg ut att lägga i en högre växel inför tredje. Långa stunder i den tredje akten tryckte man tillbaka hemmalaget. 

– Jo, så kan det vara, men det är lite för mycket passning och lite för lite attack. Vi hade ett stort antal målchanser, men saknade skärpa när vi fick lägena. 

Avgjorde i PP

 

Sylvegård tyckte att Köping var det bättre laget över 60 minuter. 

– Klart man alltid är besviken när man förlorar, men vi har inte kommit upp i nivå de senaste matcherna. Kurvan har pekat nedåt. Vi har tidigare haft lite bättre lägstanivå i dag. Samtidigt ska jag inte ta bort något från Köping. De satte press i rätt läge och vi hade svårt. Det är bara att ta bussen hem och träna vidare. 

Ett avgörande moment i matchen var när Vimmerby åkte på en utvisning för sex man. I det powerplayet avgjorde Köping matchen. 

– Det jag ser är att Pelle (Ström) har ena skridskon i båset. Det är vad jag ser och jag reagerar på det. Domaren säger att det är rätt beslut och då får man lita på det. Det går inte att göra något annat.

En del spelare verkade rätt besvikna på domarinsatsen?

– Det spelar ingen roll. Vi ska fokusera på vårt skit innan vi gnäller på domarna. Det har vi inte rätt att göra.

"Gör inte rätt saker"

Vimmerby leder nu serien en poäng före Borås och KRIF. Huddinge och Eskilstuna Linden är tre poäng bakom.

– Jag har inte sett resultaten. Jag fattar att det är tråkigt, men någonstans måste man leva dag för dag. Annars kan det bli en blunder. Det gäller att stämpla in varje dag. Nu är det fokus inför söndagens match.

Vad behöver ni göra?

– Framför allt handlar det om ödmjukheten i spelet och att ta bra beslut. Vi gör inte rätt saker, fuskar lite och har egna agendor. 

Vad sa du till spelarna efteråt?

– Jag sa sanningen. Köping vinner för att de är bättre än oss. Vi kommer inte upp i den nivå vi ska hålla. Det är för dåligt av mig också att vi inte håller nivån som förväntas av oss. Jag får rannsaka mig själv kring varför vi inte kom upp i nivån.

Hampus Sylvegård ville endast lyfta fram Scott Hector efter matchen.

– Han räddar oss vissa gånger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt