Annons:

Tre matchbollar för Vimmerby efter ny seger:

Anton Carlsson och Eddie Levin jublar efter 2–0 i öppen kasse. Foto: Ossian Mathiasson

Tre matchbollar för Vimmerby efter ny seger: "Läget är bra"

Vimmerby Hockey är nu en seger från att ta sig till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. 2–0 står det i matchserien mot Troja/Ljungby. 
– Otroligt skönt, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Sena avgöranden verkar vara Vimmerby Hockeys melodi i semifinalserien mot Troja/Ljungby. I går sköt Eddie Levin 4–3 med 15 sekunder kvar och i dag spräckte Elias Lindgren nollan när klockan tickat upp på 57.45. 

– Ett fint hockeymål, vi förflyttar pucken bakom kassen och hittar ett uppstick till Elias som kliver in och sätter dit den. Det är en otrolig glädje. Det första man gör är att man kollar hur mycket tid det är kvar. Vi spelar smart och gör mål i tom kasse, säger Hampus Sylvegård. 

Eddie Levin satte spiken i kistan med 2–0 i tom bur och Vimmerby har skaffat sig ett ypperligt läge för att ta sig till kvalserien som hela föreningen drömmer om.

VH-tränaren Hampus Sylvegård var nöjd och belåten efter slutsignalen.  

– Vi visar ytterligare en gång att vi är ett otroligt starkt lag och har både tålamod och kyla i spelet. Det är hyfsat jämnt i de två inledande perioderna. Det är klart att Troja har något läge och vi har något läge. Jag tycker att vi trycker på gasen och verkligen växlar upp i tredje perioden, säger Hampus Sylvegård. 

"Vågar gå för det i tredje"

Det är framför allt prestationen i tredje perioden som gör Sylvegård glad. 

– Jag är nöjd över matchen och att vi vågar gå för det i tredje. Roligt att vi får utdelning till sist och roligt att Elias får göra mål efter att ha haft några bra lägen. Försvarsspelet är helt okej trots att vi bjuder på någon chans och ”Robban” (Robin Christoffersson) är bra ytterligare en gång, säger Sylvegård. 

Många bitar i spelet sitter på ett bra sätt, enligt Sylvegård. 

– Troja gick på lite hårdare i dag. Ibland fick dem hugg på oss och ibland löste vi det bra. De gångerna vi löste det bra var när vi rörde på fötterna och släppte pucken snabbare. 

VH städade även av flera numerära underlägen. 

– Boxplay är bra och jag vet inte hur många boxplay vi dödar i dag. Det finns vissa saker att förbättra i vårt eget powerplay. Där har vi lite problem med ingångarna och det ska vi kolla på. 

Det var andra matchen på 24 timmar. 

– Det gör att man får spela smartare och kan kanske inte ha samma driv i allting och sätta press överallt. Man måste ha mer tanke bakom det man gör. Tröttheten märktes inte av, vi kändes pigga. 

"Glada för resulatet"

Robin Christoffersson gjorde en lysande insats i målet. Sylvegård plussar för den kollektiva insatsen. 

– Vissa spelare sticker ut mer än andra och det är många som kommer upp på en bra lägstanivå och är stabila. Det är otroligt viktigt att man inte har de djupa dalarna. Överlag har vi varit otroligt bra, varit försvarsinriktade och släppt in otroligt lite mål. Det ger oss chansen att vinna den här matchen. 

Hur ser du på läget med tre matchbollar?

– Läget är bra, det vore konstigt att säga något annat. Att slå in sista spiken är oftast den tuffaste att göra. Vi är glada för resultatet i dag och nu blir det att ladda batterierna och analysera den här matchen med vad vi kan göra annorlunda och bättre. Vi är inställda på en tuff match på bortaplan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt