Annons:

Horsky efter förlusten:

Phil Horsky var rätt nöjd med insatsen, men inte med effektiviteten. Foto: Simon Henriksson

Horsky efter förlusten: "Gör det svårt för oss själva att göra mål"

HC Dalen nollade Vimmerby Hockey och vann med 2-0. VH-tränaren Phil Horsky tyckte ändå att det var ytterligare ett steg i rätt riktning.
– Vi gör en bra match men måste vara mer effektiva i anfallszon, säger han.

Annons:

Det blev andra raka förlusten för Vimmerby Hockey när laget gästade HC Dalen på bortais. Hemmalaget vann med 2-0 efter att ha avgjort sent. Båda målen kom under matchens två sista minuter.

– Det är en bra match, en bra kamp, men vi måste sätta våra chanser. Vi gör det väldigt svårt och blir straffade hårt. Vi gör ett misstag på slutet och då straffar de oss. Vi måste ta bättre beslut och det ska vi lära oss, säger tränaren Phil Horsky, som ändå såg många ljusglimtar:

– Vi tar ett steg framåt igen och vi måste tänka processorienterat. Det var mycket stabilare, men man vill och därför är det tungt. Vi måste bli mer effektiva i anfallszon.

Han tycker att hans lag gjorde det lite för svårt för sig själva i offensiv zon.

– Det är avsluten och effektiviteten vi måste jobba med helt enkelt. Sitter det i huvudet? Jag vet inte. Men vi har många skottchanser där vi måste skjuta pucken och gå mer rakt på kassen. Vi gör det för svårt för oss själva att göra mål.

"Tycker synd om grabbarna"

Försvarsinsatsen och inte minst boxplay-spelet rosade han dock ordentligt.

– Vi gör ett riktigt bra boxplay och försvarsspelet var bra. Det höga försvaret var riktigt bra. Vi var bra med i förberedelserna, men vi måste minimera turnovers. Vi har för många turnovers i anfallszon i tredje perioden. Jag tycker att de var lite bättre än oss i första perioden, men vi försvarade oss bra. I andra har vi mycket spel i anfallszon, men är inte effektiva nog. Det kommer, det kommer, säger Horsky.

Hur ser du på tabelläget nu?

– Vi får inte titta i tabellen. Det handlar om att hitta vårt spel och vi kom lite närmare hur det ska se ut i kväll. Det var ett bra steg framåt trots förlusten. Det är viktigare än att titta i tabellen. Vi ska ha fokus på att bli mer effektiva i anfallszon och bygga på vårt spel. Det är helt fel fokus att titta på tabellen. 

Någon särskild spelare vill han inte ge beröm.

– Nej, det var många som gjorde det riktigt bra. Vi gör en bra match, jag tyckte om insatsen och attityden var bra. Jag tycker synd om grabbarna. 

Christoffer Rasch lämnade isen i slutet av matchen.

– Han kunde inte spela på slutet, men jag vet inte. Jag har ingen aning om honom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt