Annons:

Fantastiska initiativet: Så mycket har han samlat in till Barncancerfonden

Michael Hjelm har samlat in över en halv miljon kronor till Barncancerfonden. Foto: Linus Johansson

Fantastiska initiativet: Så mycket har han samlat in till Barncancerfonden

På bara några år har Michael Hjelm nu samlat in över en halv miljon kronor till Barncancerfonden genom sitt upprop ”Vi som älskar folkrace hatar cancer”.
– Det första målet jag hade var att samla in 20 000 kronor. Man kan säga att det har eskalerat litegrann, säger Michael Hjelm.

Annons:

Michael Hjelm är ett minst sagt välkänt ansikte i folkracesverige och i Gnagaredalen. Vi har flera gånger skrivit om hans envetna kamp för att samla in pengar till Barncancerfonden. Det som började med en tanke att samla in 20 000 kronor har blivit något helt annat. Nu har han nått drömgränsen en halv miljon kronor. Det har han gjort genom att bland annat sälja t-shirts, munktröjor, muggar och flera tusen dekaler med texten ”Vi som älskar folkrace hatar cancer”.

Intresset lever vidare

I år har han satsat på att ta fram en huvdekal, som en hel del av förarna kör med i Semesterracet.

– Det är en stor dekal där jag också har sålt in 16 sponsorplatser. Tanken är att kunna dra in 100 000 kronor till Barncancerfonden på den. Jag hade förbeställt nästan 150 stycken huvdekaler hit till Vimmerby. Intresset för insamlingen finns fortfarande, men det gäller att hela tiden komma på nya grejer, säger Michael Hjelm.

Huvdekalen har dessutom funnits att köpa på plats under Semesterracet och kommer även att finnas till försäljning under folkracefestivalen i Motala.

”En vansinnig stolthet”

Det här är tredje året som insamlingen pågår och så här långt har det blivit över 500 000 kronor till Barncancerfonden.

– Det första målet jag hade var att samla in 20 000 kronor. Man kan säga att det har eskalerat litegrann. Det är fantastiskt kul att se att folk fortfarande har på sig sina t-shirts med texten ”Vi som älskar folkrace hatar cancer”. Det är en vansinnig stolthet. Man kan säga att det här var en grej som verkligen träffade rätt.

Ser du slutet på din insamling?

– Slutet ser jag nog aldrig. Men man måste som sagt komma på nya saker hela tiden och det kan kanske vara ett problem. Jag kanske tar ett sabbatsår någonstans och kommer igen senare, men slutet kan jag inte se, säger Michael Hjelm. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt