Annons:

Han har samlat in 140 000 kronor till Barncancerfonden

Michael Hjelm har samlat in 140 000 kronor till Barncancerfonden. Foto: Linus Johansson

Han har samlat in 140 000 kronor till Barncancerfonden

Det började med 200 t-shirts. Nu har Michael Hjelm, genom kampanjen ”Vi som älskar folkrace hatar cancer”, samlat in närmare 140 000 kronor till Barncancerfonden.
– Hela folkracesverige är med på det här, det har varit ett otroligt genomslag, säger Michael Hjelm.

Annons:

Det hela började i liten skala i början av maj i år. Aldrig hade Michael Hjelm trott att hans initiativ skulle få ett sådant genomslag i folkracesverige.

– Det började som en kul grej med att jag beställde 200 t-shirts. Nu har jag sålt 950 t-shirts, 1 000 dekaler, 250 mössor och efter att jag fått in 150 beställningar på tröjor inom loppet av sex timmar fick jag stoppa just den biten, skrattar Michael Hjelm.

Ska upp i 200 000

Man behöver inte gå särskilt många meter i Gnagaredalen under pågående Semesterracet för att förstå att kampanjen är populär. Många människor bär tröjorna och många bilar har dekalerna på sig. Totalt har 600 personer beställt grejer av Michael Hjelm. Än så länge, ska tilläggas.

– Till en början hade jag ett mål att dra in 50 000 kronor och nu bara måste jag upp i 200 000, säger Michael Hjelm.

På Barncancerfondens hemsida går det att följa insamlingen och där kan man också skänka en summa utan att beställa något. Just nu står insamlingen på 113 640 kronor. Men i verkligheten är summan högre än så.

– Med de grejerna jag lämnar ut här under Semesterracet kommer det att komma upp i närmare 140 000 kronor.

Flera hundra timmar

Michael Hjelm är noga med att betona en sak:

– Jag vill verkligen betona att jag inte tar en enda krona i egen ficka utan allt överskott går till Barncancerfonden. Jag har gjort så gott jag kunnat för att pressa ned till exempel tryckkostnader. Och så vill jag självklart tacka alla sponsorer som har gjort det här möjligt.

Han berättar att han har lagt ned en hel del tid på kampanjen.

– Man kan väl säga att jag har tagit mig lite vatten över huvudet. Jag är ensam om att jobba med detta och skickar runt grejer över hela landet. Jag har lagt flera hundra timmar på det här och får inte tiden att räcka till.

Varför gör du det här?

– Det finns egentligen ingen direkt anledning. Det här handlar om svårt sjuka barn och det kan inte finnas något bättre än att kunna hjälpa till där. Barncancerfonden gör mycket för barnen. Det handlar inte ”bara” om forskning utan även andra saker.

Vad kan stoppa succén?

– Det är väl bara jag själv, egentligen, skrattar Michael Hjelm.

Men vi kan nog räkna med att insamlingen ska nå 200 000 kronor innan den får ett slut.

Insamlingen kan ses genom att klicka här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt