Annons:

Lagledarens besvikelse efter tappet: ”Jag vill vinna sådana här matcher

Mikael Teurnberg var besviken efter Dackarnas sena poängtapp mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledarens besvikelse efter tappet: ”Jag vill vinna sådana här matcher"

En blek avslutning kostade Dackarna segern i premiären mot Västervik. Lagledaren Mikael Teurnberg var besviken efteråt. 
– Besviken är jag när vi leder och tappar i sista heatet, säger han efter 45–45. 

Annons:

Bauhausligan är igång och rivstartade med rivalmötet mellan Dackarna och Västervik. Dackarna var i ledning under hela matchen och ledde som mest med åtta poäng efter tio körda heat. 

Därefter tappade Dackarna kommandot och fick nöja sig med en premiärpoäng. Inför sista heatet ledde Dackarna med fyra poäng men Västerviks fartkanoner Arten Laguta och Pawel Przedpelski besegrade Rasmus Jensen och Jacob Thorssell.

– Det kändes som att vi hade segern, men det är inte klart förrän det är klart. Besviken är jag när vi leder och tappar i sista heatet, men så är det. Det var ett bra lag som vi mötte. Vi skulle ha avgjort matchen tidigare. Vi fick inte riktigt till det, säger Mikael Teurnberg. 

GP-stjärnorna levererade inte

Dackarna lyckades inte knyta ihop säcken mot ett taggat och koncentrerat Västervik som kom ifatt efter flera starka heat. 
Dackarnas GP-stjärnor Maciej Janowski och Jason Doyle tog under tio poäng så deras insatser lämnade en del i övrigt att önska. 

– Vi hade lite stolpe ut med att Janowski (Maciej) körde i tejpen i första heatet. Janowski och Doyle hade inte sina bästa kvällar och kom inte upp i tvåsiffrigt. Det kanske är enda gången de inte gör det. 

Jag gissar att du kräver mer av dem?

– Det finns omständigheter med Janowskis touch the tejp och att Doyle jobbade hårt med att hitta rätt inställningar. Han var inte med och tränade i går för att han hade match i Polen. Vi får nog en revanschsugen Jason nästa vecka. Han tog nio poäng så det är inte dåligt men mot Västervik måste han ta mer poäng. 

"Vill vinna sådana här matcher"

Två glädjeämnen i Dackarnas lag var Rasmus Jensen och Jacob Thorssell med tio poäng vardera. 

– Rasmus Jensen och Jacob Thorssell var fantastiskt bra. Jakobsen (Frederik) körde omkull så vi hade lite stolpe ut. Det räcker inte men vi fick med oss en poäng i alla fall så vi har inte förlorat. Vi får se det så. Men visst, jag kan erkänna att jag vill vinna sådana här matcher. Jag blir besviken när vi kryssar efter att ha haft ledningen med åtta poäng. Vi skulle ha varit avgjort matchen inför sista heatet. 

Hur tänker du sätta ihop laget till nästa veckas match mot Masarna?

– Det var ingen som föll igenom utan man måste tro på laget och bygga vidare. Förarna  är sugna och det är jättekul att vara igång. 

Du lämnar även Skrotfrag Arena med lite bitter eftersmak?

– Ja, men det får man släppa. Det är första matchen och vi har 15 matcher kvar. Det som var positivt var insatserna från Jacob, Rasmus och Max, jag vet vad Janowski och Doyle kan göra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt