Annons:

  • Butiksinnehavare upprörd över snöröjningen – svaret:

    Butiksägaren Mattias Sandh var upprörd över snöröjningen utanför hans butik på lördagen.

  • Butiksinnehavare upprörd över snöröjningen – svaret:

Butiksinnehavare upprörd över snöröjningen – svaret: "Lika för alla"

Mattias Sandh, innehavare till Handlarns i Gullringen, var upprörd över vad han ansåg vara utebliven snöröjning utanför affären på lördagen. Det gjorde att pensionärerna inte kunde ta sig dit, menar han.
– Det är skandal, säger Mattias Sandh.

Annons:

På fredagskvällen gick SMHI ut och varnade för snöfall i Kalmar län, framför allt i de norra delarna där Vimmerby kommun ligger. 

En som upprördes över kommunens snöröjning var Mattias Sandh, ägare till affären i Gullringen.

– Affären stänger jag vid 15 på lördagar och bilden är tagen vid 14. Det är skandal och väldigt tråkigt för pensionärerna kan inte ta sig ut när det är så här. Jag förlorar på det och pensionärerna förlorar på det. Men jag skäller inte alls på de som kör, utan på den som bestämmer det här, säger han.

Redan vid sex på lördagsmorgonen var Mattias Sandh vid affären för att skotta.

– Jag brukar vara här halv åtta på en lördag, men nu fick jag åka hit vid sex för att skotta så att man kan ta sig in i alla fall. Det har knappt blivit skottat på hela veckan och det är ohållbart.

"Kan ha förståelse"

Enligt Mattias Sandh är en stor del av Gullringens invånare pensionärer och de påverkas om snön inte skyfflas bort. 

– Just nu är det väldigt många som är pensionärer, jag tror att det är 68 procent. Vad ska de göra när det är så här? undrar han.

Gunilla Palmgård är driftchef på Vimmerby kommun. Hon säger att det som vanligt är så att gång- och cykelvägar, ytor vid skolor och torg börjar röjas först vid fem centimeter snö.

– Jag kan ha förståelse för hans reaktion. Men när det gäller snöröjningen har vi order om fem centimeter, men jag kan förstå om det inte räcker för en affär. Vi har dock svårt att särbehandla för det. Fem centimeter är det som har bestämts och då får vi leva med det och det gäller honom också.

Enligt Palmgård var entreprenören ute och körde i Gullringen efter klockan nio på lördagen.

– Det är fullt upp för många av våra entreprenörer. Vi har gett oss ut i Gullringen, Tuna, Södra Vi och Djursdala och det är för att det ska frysa på i natt. Gullringen och Södra Vi togs på morgonen och förmiddagen.

Enligt butiksägaren har det inte skett någon snöröjning vid butiken?

– Entreprenören ska ha gått ut efter nio. Marken runt om är hans och han har såklart den möjligheten att titta på om det finns någon som är villig att hjälpa honom. Vi har order uppifrån vad som gäller och det är fem centimeter.

"Försvårar planeringen"

Gunilla Palmgård säger att snöröjningen varit svår att hantera hela vintern på grund av felaktiga prognoser.

– Det är nästan ingen prognos som har stämt och det försvårar planeringen. 

Mattias Sandh menar att parkeringsområdet inte hade plogats vid 14.45-tiden.

– Det kanske är likadant på andra ställen, men då tycker jag synd om dem också. Sådant här retar mig och min affär är ju öppen till 15. Kommer de på eftermiddagen så hjälper ju inte det, jag kan inte ha öppet till 21.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt