Annons:

Kharma skänker hälften av entréintäkterna till Boston:

Kharma skänker hälften av entréintäkterna på lördagen till Boston.

Kharma skänker hälften av entréintäkterna till Boston: "Självklart att hjälpa till"

Restaurang- och nattklubben Kharma och Boston Clothing hjälper varandra på flera sätt. Efter inbrottet på Boston vill Kharma stötta Boston. Hälften av morgondagens entréintäkter skänker han.
– Jag kände att något måste jag hjälpa till med, säger Christopher Novratidis.

Annons:

Kläder för hela 1,5 miljoner kronor stals natten mot den 29 augusti från Boston Clothing. Förstås mycket kännbart för det ganska lilla klädföretaget i Vimmerby. 

Flera insamlingar har startats för att hjälpa ägarna – och nu vill även Kharma hjälpa till. Under morgondagens klubbkväll skänker man hälften av entréintäkerna till Boston.

– Vi har bra kontakt med hela Boston. De hjälper oss med grejer och vi hjälper dem med grejer. Vi gör lite reklam för varandra och när jag såg att de hade drabbats så kände vi att något måste vi hjälpa till med. Jag var utomlands, så jag hade missat att det hade startats insamlingar men när jag såg det så kände vi att något måste vi kunna fixa på Kharma, säger Christopher Novratidis. 

"Vill hjälpa så mycket vi kan"

Hur mycket pengar som kan komma in är förstås oklart. 

– Säg att vi får in 7 000 kronor eller något, så kanske vi kan hjälpa dem med någon räkning eller vad som helst. Jag hoppas såklart att det kommer ännu mer folk, jag vet själv hur det är. Varje krona är viktig, annars kan det bli katastrof. Folk tror att det finns mycket pengar, men det är en balansgång hela tiden. Vi har lagt 150 000 kronor på nytt ljus- och ljudsystem i restaurangdelen och det tar minst ett år innan det har betalat sig, säger Novratidis och fortsätter:

– Jag känner bara att vi vill hjälpa till så mycket som vi kan. Det är inget snack om det, vi vill hjälpa till så mycket jag kan. För oss var det självklart att hjälpa till. Sedan om det kommer mer folk är det bara en bonus. I och med att det är vår premiär efter att ha haft stängt en vecka, så kan man ju hoppas på lite mer folk.

Vad tänker du om det som har hänt Boston och andra?

– Det är för jävligt rent ut sagt att det finns sånt jävla pack, men det är det samhälle vi lever i.

"Det kommer jag säga"

Men några chanser att betala dubbel entré till exempel finns inte.

– Det är svårt för det måste momsas och så vidare. Det jag tycker är att man ska hjälpa dem, det är vad jag kommer säga till gästerna i morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt