Annons:

Nattklubbsägaren efter planen:

Christopher Novratidis är glad och lättad efter dagens besked. Foto: Arkivbild

Nattklubbsägaren efter planen: "Ser så mycket fram emot hösten"

En femstegsplan för ett återöppnande av Sverige. Redan i juli kan Kharma ha betydligt fler gäster igen.
– Det är det här man har väntat på i 14 månader, säger nattklubbsägaren Christopher Novratidis. 

Annons:

I fem steg ska Sverige öppnas upp igen efter pandemin. Det första steget tas redan den 1 juni och i juli är två steg planerade. För Christopher Novratidis, som äger nattklubben och restaurangen Kharma i Vimmerby, är det välkommet.

– Det känns så jäkla skönt. Det är det här man har väntat på i 14 månader, att det ska komma lättnader och inte en massa nya tråkigheter med varianter på viruset och allt möjligt. Vaccinerna funkar och vi går åt rätt håll. Det känns jättepositivt, säger han. 

Novratidis har planerat för en tvådagarsfestival i sommar, men han vet fortfarande inte hur det blir med dessa planer.

– Jag kan inte säga ja eller nej. Jag måste smälta det här, gå igenom beskeden och kolla runt lite vad som gäller. Just nu vet jag inte. 

Tror på bättre sommar

Novratidis hoppas på en bättre sommar än den förra. 1 juni får krogar och restauranger ha öppet till 22.30. Från 1 juli ska man kunna ha öppet ännu längre. 

– Förhoppningsvis kan det vara full fart på uteserveringen i juli. Sedan är det viktigt att folk håller avstånd och sköter sig, men det är klockrent och jättepositivt. Vi får hoppas att vädret är med oss i sommar. 

Mest ser han dock fram emot hösten.

– Det mesta är redan bokat och jag är så taggad. Jag har saknat konserter och fester på Kharma. Det går knappt att beskriva hur mycket jag ser fram emot det. Jag är nästan övertygad om att det är som vanligt i september om inget oförutsett händer och vaccineringen fortgår som den ska. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt