Annons:

  • Hundratals mopeder tar över Hultsfred –

    I helgen är det dags för det stora mopedrallyt i Hultsfred. Foto: Bertil Andersson/Arkivbild

  • Hundratals mopeder tar över Hultsfred –

    I helgen är det dags för det stora mopedrallyt i Hultsfred. Foto: Bertil Andersson/Arkivbild

Hundratals mopeder tar över Hultsfred – "Bättre förberedda än någonsin"

Rallyn med veteranmopeder har växt rejält i trakten. I morgon väntas över 500 moppeentusiaster delta i årets rally i Hultsfred.
– Jag hoppas vi slår förra årets rekord, säger Thorbjörn Svahn som var med och startade upp arrangemanget för 16 år sedan.

Annons:

Förra året var hela 522 ekipage med i det populära mopperallty i Hultsfred. Det vill arrangören slå i år och som vanligt är sträckningen helt ny. 

– Vi kör en ny bana varje år. Vår banläggare heter Jan Karlsson och hans stora svårighet är att hitta tillräckligt stora stopplatser när vi är så många. Jag vågar inte säga hur många vi blir, men vi hoppas att vi ska slå fjolårets rekord, då hade vi 522 startande. Jag tycker att vi är laddade och bättre förberedda än någonsin. 

Sträckan är sju mil och starten är som vanligt i Folkets park. Därefter blir det en parad genom centrala Hultsfred. 

– Det skulle vara jättekul om det kommer mycket folk som kommer och tittar och vinkar till oss. Vi har informerat de boende längs sträckan så de vet var vi kör fram. 

"Kan verkligen bli sysselsatt"

Thorbjörn Svahn har varit med från början. 

– Jag och Olof Carlsson var och åkte lite rallyn i Värmland och tyckte att vi kunde ha ett rally på hemmaplan. Nu börjar det bli väldigt vanligt egentligen. Utöver vårt finns det i Målilla, Södra Vi, Rumskulla, Kristdala och i Tuna. Man kan verkligen bli sysselsatt.

Varför tror du att det blivit så stort? 

– Det finns ett stort intresse för nostalgi och jag tror att enkelheten lockar. En moped är något som lockar och man tar en tur med en kaffetermos och några mackor och berättar lite ljug och skrönor. Det behöver inte vara markvärdigare än så. 

Många "rallyförare" reser många mil till Hultsfred. 

– En hel del kommer förvånandsvärt långväga. Vi har några från Malmö, Göteborg och Stockholm. Tjusningen med vårt rally är att det är så jädra många och att man är en i det stora. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt