Annons:

BESKEDET EFTER MÖTET: MAJORITETEN ÄR ÖVERENS I SKOLFRÅGAN

Majoriteten, med Helen Nilsson (S) och Peter Karlsson (C) i spetsen, är nu överens i skolfrågan. Foto: Simon Henriksson

BESKEDET EFTER MÖTET: MAJORITETEN ÄR ÖVERENS I SKOLFRÅGAN

Fyra skolor på landsbygden riskerar att avvecklas. Nu är majoriteten överens om vilken väg man ska gå. Det är beskedet efter mötet i Gullringen.
– Vi blev överens i dag, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Under måndagskvällen hölls det sista mötet med ortsborna i de fyra orter där skolan riskerar att avvecklas. Det var i Gullringen och nu har politikerna gått i mål med sin skolrundtur. 

Efter mötet gav också majoritetens politiker besked. De tre partierna – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – är nu överens om sitt beslut i skolfrågan. 

– Ja, vi är överens. Vi blev överens i dag och BUN fattar beslut på onsdag, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S). 

När kommer beskedet?

– Det blir på onsdag, inget före det. 

"Landat in tillsammans"

Varför man väljer att inte kommunicera något redan nu beror på att skolfrågan ägs av barn- och utbildningsnämnden, säger Helen Nilsson. 

– Hela politiken har såklart varit involverad, men det är BUN:s fråga och BUN ska ha sitt möte. Det har varit många inspel och ingångar. Det har varit mycket att hålla i huvudet och mycket resonemang.

Har det varit nära att samarbetet skulle spricka eller har ni varit säkra på att komma överens?

– Vi har inte varit helt överens, men så är det i en majoritet. Vi har pratat med varandra och nu har vi landat in tillsammans. Vi har en sista avstämning i morgon, säger Lars Johansson (V).

Är ni rädda för att något ska sippra ut i förväg?

– Nej. Det tror jag inte. Det är BUN som äger frågan, säger Helen Nilsson.

"Jaha, vad bra"

När vi intervjuar Peter Karlsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, blir han något överraskad över beskedet från Helen Nilsson och Lars Johansson. 

– Jaha, vad bra. Säger de att vi är överens så är vi det. Onsdag kommer vi vara helt överens, för då ska vi ta beslut. Vilket beslut det blir tar vi då.

Hur tycker du att förhandlingarna har varit?

– Vi har haft väldigt olika ingångar, men nu har vi nått fram till bra konsensus och det blir ett bra beslut. 

Är det ett beslut du kan stå för?

– Det kan vi allihop.

Barn- och utbildningsnämnden har bjudit in till pressträff onsdag eftermiddag efter sitt sammanträde. Mer om mötet från Gullringen i morgon bitti.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt