Annons:

Skaate lämnar sitt politiska uppdrag:

Kent Skaate lämnar sin ersättarplats i kommunstyrelsen och ersätts av Jacob Käll. Leif Larsson ser positivt på lösningen.

Skaate lämnar sitt politiska uppdrag: "Kan uppstå jävsituationer"

Kent Skaate blev inte långvarig som ersättare i kommunstyrelsen för Centerpartiet. Han har fått nytt jobb – och lämnar nu sitt politiska uppdrag.
– Det kan uppstå jävsituationer, säger han.

Annons:

Efter en rockad klev både Kent Skaate och Jacob Käll, som inte var valbara i valet 2014, in i politiken förra hösten.

Men redan nu väljer Kent Skaate (C) att kliva av. 

– Jag har fått nytt jobb på Vimmerby Sparbank och börjar där den 2 maj. Det gör det besvärligt att sitta med i nämnder och styrelser i kommunen. Det kan uppstå jävsituationer ganska ofta, säger Kent Skaate på en pressträff.

Som exempel tar han FB Bostad. 

– Hade de varit kund hos sparbanken, hamnar man i en jättekonstig situation. Det är bättre att man inte står med händerna i syltburken utan lever som man lär. Integriteten är viktig och jag har jobbat med bank innan, så jag vet hur det är. Det är för både kunderna och väljarnas skull, man ska inte sitta med specialtillgång på sitt jobb.

Rustar för framtiden

I samband med april månads kommunfullmäktige lämnar han uppdraget. Centerpartiets valberedning har med godkännande från kommunfullmäktigegruppen föreslagit Jacob Käll som ny ersättare. 

– Det är slutet på mandatperioden, men det handlar om att rusta för framtiden och för det lagbygge vi bygger, säger Leif Larsson, ordförande för Centerpartiets valberedning.

Jacob Käll, som redan är ersättare i barn- och utbildningsnämnden, är glad över förtroendet.

– Jag går in i det här med största respekt. Jag ser hur svåra frågorna är och vilka avväganden som måste göras. Jag ser det här som träning och som en läroperiod inför nästa mandatperiod, där jag hoppas att Centerpartiet kommer i majoritet.

Han tror att han kan bidra med sin erfarenhet av samhällsutveckling. 

– Jag har jobbat med satsningar som kombinerar det offentliga med privata aktörer. Jag ser SLUS-satsningen som något jättebra och ser gärna att den kommer till handling.

Står kvar på listan

Leif Larsson tror också att Käll kommer att bidra.

– Det behövs ett visst nytag i vissa frågor och där räknar vi med att Jacob ska gå in och jobba.

Kent Skaate står som nummer 13 på Centerpartiets valsedel till fullmäktige. Hans förhoppning är att komma in i fullmäktige efter valet.

– Hans erfarenhet från företags- och bankvärlden behöver vi ta vara på och han kommer vara med och bidra i gruppen. 

Ingela Nilsson Nachtweij och Erik Paulsson är Centerpartiets ordinarie ledamöter i kommunstyrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt