Annons:

Kostbesluten står fast – frukost och kvällsmat försvinner på Granen

Men de äldre på Frödala, som inte gillade det första beslutet, får behålla sin matsal.

Kostbesluten står fast – frukost och kvällsmat försvinner på Granen

Matsalarna på Solgläntan och Frödala bevaras. Men frukost och kvällsmat försvinner på Granen. Det föreslår kommunstyrelsen kommunfullmäktige att besluta.

Annons:

Kostbesparingen ska generera 890 000 kronor. Den ursprungliga besparingen på kostverksamheten var två miljoner kronor, men en miljon hade kommunen förtvivlat svårt att hitta från början. 

Nu behandlas marsbesluten när det gäller kosten och då står man fast. Lunchserveringen på Norrskenet återöppnas inte, det blir inte längre frukost och kvällsmat på Granen och matportioner till hemmaboende delas ut en gång i veckan. Däremot blir luncherna kvar på Granen, vilket gör att det blir likadant överallt i kommunen. 

– Eventuella kostnader för socialnämnden ska hanteras inom budget, säger Tomas Peterson (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Det blir inga förändringar på Frödala och Solgläntan, där det ursprungliga förslaget var att stänga matsalarna

– Vi kommer att göra en ny genomlysning av kostverksamheten. Framför allt är det barn- och utbildningsnämnden som tycker att kosten är för dyr. Vi måste titta över alla tillagningssätt framöver, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Kostbesparingarna ska upp i kommunfullmäktige inom kort. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt