Annons:

Kommunalrådet om Eken:

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) tycker att kommunens försäljning av Eken var korrekt.

Kommunalrådet om Eken: "Gjorde rätt som sålde"

Vimmerby kommun sålde Eken till Guldbjörnen AB för fem miljoner kronor. I sin tur sålde Guldbjörnen fastigheten till Agnig Mani för tolv miljoner kronor bara några år senare. – Jag tycker att försäljningen var bra, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Vid tidpunkten för Eken-försäljningen var Tomas Peterson (M) inte kommunstyrelsens ordförande och satt inte heller i kommunstyrelsen. Men den nuvarande ordföranden i kommunstyrelsen anser att den dåvarande kommunledningen gjorde rätt som sålde Eken för fem miljoner kronor till Guldbjörnen AB 2012. Trots att fastigheten var värderat till ett klart högre pris. 

– Jag tycker att vi gjorde rätt som sålde. Vi var ute på den öppna marknaden och fick bud och valde ett utav dem, säger Tomas Peterson (M). 

Kan du gräma dig åt att ett privat bolag får ut nästan sju miljoner mer bara några år senare? 

– Jag tycker inte vi ska gräma oss. Jag tycker bara att det är att gratulera till att man hittar en bra ägare som vill satsa i Vimmerby. Det skapar arbetstillfällen. 

Du känner inte att kommunen snuvats på pengar?

– Nej, det tycker jag inte att vi blir. Det fanns värderingar som jag har sett i media som gjorde gällande att fastigheten var värd mer, men det viktiga är att den kommer till användning på ett bra sätt. I det läget fanns inget kommunalt intresse heller. 

Gärna sett Eken i kommunal ägo

Men i dag hade Tomas Peterson gärna sett att Eken funnits kvar i kommunal ägo. 

– I dag har vi brist på äldreboenden och andra boenden. Vi kunde ha gjort något av fastigheten. 

Var beslutet att sälja förhastat?

– Inte i den situation som var då. Den förändrades i samband med att flyktingmottagandet ökade. Men hade det varit i kommunalt ägo, så hade man tittat på Eken. 

Ångrar du försäljningen?

– Nej. Jag tycker att den var bra och att det var rätt gjort. 

"Spännande och bra"

Kommunalrådet är glad att ett företag som Agnig Xani vill satsa i Vimmerby kommun. 

– Jag tycker att det är spännande och bra, min politik går ut på en mångfald av utövare av olika verksamheter, så jag ser endast positivt på det här. 

Dagens Vimmerby har sökt det dåvarande kommunalrådet Micael Glennfalk utan att lyckas.

Hur Agnig Xani ser på sitt förvärv av Eken kan ni läsa här. Här hittar ni kommunens egen värdering och här hittar ni den värdering Guldbjörnen beställt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt