Annons:

Smittskyddsläkaren i Kalmar rekommenderar att barn och ungdomar inte deltar i matcher och tävlingar under den period som de regionala rekommendationerna gäller. 
 Foto: MostPhotos

Regionens uppmaning efter FHM:s besked – inga matcher för barn och ungdomar

Folkhälsomyndigheten har meddelat att barn och ungdomar får börja spela matcher och tävlingar igen. Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare i Kalmar län, stoppar det med anledning av den ökade risken för smitta i samband med matcher och tävlingar.

Annons:

Det var i går som Folkhälsomyndigheten beslutade att matcher och tävlingar utomhus är möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare. 

Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare i Kalmar län, har precis gått ut med ett tydliggörande vad gäller den regionala rekommendationen för Kalmar län. 

”På grund av det allvarliga läget i Kalmar län med en mycket hög smittspridning och en hög belastning på sjukvården i länet har smittskyddsläkaren i Kalmar län utfärdat regionala rekommendationer för länet den 26 april, som tillägg till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. De främsta rekommendationerna är att inte träffa andra än dem man bor med, utöver det som är nödvändigt i skolan eller på arbetsplatsen och att inte samla människor. Motion är viktigt för folkhälsan och träning för barn och unga är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Jämfört med träning innebär matcher och tävlingar en ökad risk för smittspridning eftersom barn från olika lag blandas. Samåkning till och från matchen eller tävlingen och möjligheten för föräldrar och funktionärer att samlas utgör också risker för smittspridning”, säger Lisa Labbé Sandelin i ett uttalande i ett pressmeddelande. 

Här är smittskyddsläkarens rekommendationer

Smittskyddsläkaren rekommenderar följande för matcher och tävlingar för barn och ungdomar: 

* Barn och unga födda 2002 eller senare rekommenderas att inte delta i matcher och tävlingar under den period som de regionala rekommendationerna gäller. 

* Föreningar som bedriver idrottsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare rekommenderas att avstå från att ordna eller delta i matcher och tävlingar under samma period. 

* Kommuner och föreningar rekommenderas att hålla sina idrottsanläggningar öppna endast för träningsverksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare. 

De regionala rekommendationerna gäller i dagsläget till och med den 16 maj men de kan komma att förlängas utifrån smittläget i länet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt