Annons:

VIF tog betryggande seger och befäste serieledningen

Selatin Shaljani gjorde två mål när Vimmerby IF slog Malmbäck med 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

VIF tog betryggande seger och befäste serieledningen

Vimmerby IF gjorde processen kort med Malmbäcks IF och vann med betryggande 4–0. 
– Jag är nöjd med matchen och hur vi genomför den, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Nu vänder division 4-serien efter att alla lag mött varenda en gång. Vimmerby IF fick en smakstart på säsongens andra halva och besegrade Malmbäcks IF med solklara 4–0. Patrik Gunnarsson var av förklarliga skäl nöjd och belåten efter tre nya poäng som kom in på kontot. 

– Efter en trevande inledning kom vi igång på allvar. Jag tycker att vi gör en mycket bra insats. De går på kontring och ställer om blixtsnabbt, men vi är stabila och går igenom matchen med mer än godkänt. Första halvlek är riktigt bra rent spelmässigt och vi tar oss fram till målchans på målchans, säger Patrik Gunnarsson. 

Två mål av Shaljani

Selatin Shaljani satte 1–0 i minut nio och anfallskollegan Joakim Storm fyllde på med 2–0 efter 20 minuters spel. I upptakten av andra halvlek utökade Shaljani VIF:s ledning till 3–0 med sitt andra mål för kvällen. Pontus Kägu Bragsjö avslutade målskyttet med 4–0 i slutminuterna.

– Malmbäck skapade inte så mycket utan de hade två frisparkar i bra lägen. Vi har skott i ramen och bra chanser till fler mål. Vi gör en bra och stabil insats och spelar av de sista 20 minuterna på ett bra sätt. Det var en säker historia, säger Gunnarsson. 

VIF luftade hela backen så alla avbytare fick speltid i andra halvlek. Selatin Shaljani stack ut med sina två mål och Johan Carlsson var bra på mittfältet. VIF ligger alltjämt fyra poäng före Tranås FF som slog Ekhagen med 4–0 i afton.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt