Annons:

Green vann poängligan – ”Svårt att vara glad åt det nu”

VIBK-stjärnan Jonatan Green vann poängligan och lär inte sakna anbud från klubbar högre upp i seriesystemet. Foto: Jakob Karlsson

Green vann poängligan – ”Svårt att vara glad åt det nu”

Vimmerby IBK kom inte upp i tillräckligt många poäng för att avancera till division ett. Men Jonatan Greens 63 poäng räckte till att vinna seriens poängliga.
– Det är svårt att glädjas åt det just nu, säger Green.

Annons:

Med tre sekunder kvar fick Jonatan Green en fin passning av Viktor Friman och sköt sitt tredje mål för kvällen.

Målet betydde egentligen ingenting – förutom att det krönte Green till hela seriens poängkung. På 22 matcher har Green svarat för 38 mål och 25 assists. Till tvåan Lucas Bernhardsson skiljde det till slut bara en poäng.

Green hade förstås svårt att vara glad åt den individuella framgången mitt i VIBK:s armod.

– Det är svårt att glädjas åt det just nu, jag vill smälta det här först. Men det blir lättare att smälta det här i år jämfört med förra året.

Vad tycker du om din säsong?

– Jag tycker att jag växlar upp efter jul. Jag vet att jag gjort mer poäng efter jul och jag tycker att hela kedjan växlat upp många växlar. Det har gått bättre ju längre säsongen gått så det är synd att det är slut nu.

”Klart det är bittert”

Det här är andra året i rad som VIBK bommar avancemang till ettan i sista omgången.

– Det känns tomt, men det är inte samma känsla som förra året. Då var det mer uppbyggt som en fest och det var en finalmatch. Nu gör vi vad vi kan, men vi behövde hjälp från andra lag och det fick vi inte. Klart det är bittert.

Hur sammanfattar du er säsong?

– Efter jul är vi grymma och vi har tagit nio poäng av de två lag som går upp. Det är samma sak i år. Jag tycker Olofström är minst värda platsen, borta hade vi det tufft men hemma vann vi med 18-5.

Vad saknades i höstas?

– Det är svårt att tänka tillbaka, men det finns matcher där man grämer sig. Samtidigt är det svårt att hålla samma nivå hela säsongen och det är synd att vi inte kan vara jämnare.

Eftertraktat byte

Efter fjolåret jagade klubb efter klubb Jonatan Greens namnunderskrift – men Jonatan valde att stanna i VIBK. Vill han spela högre upp nästa säsong lär det inte saknas anbud.  

– Vi får se vad som händer, det beror på hur laget här ser ut. Jag har ett år till på kontraktet och är öppen för att stanna. Det viktigaste för mig är att stora delar av det här laget finns kvar, då talar mycket för att jag också är kvar.

Påverkas din framtid av att ni är kvar i tvåan?

– Helst av allt hade man velat spela division ett med Vimmerby, men det går inte tänka så varje år så länge man inte tar klivet. Jag måste snacka med Vimmerby innan jag bestämmer mig, det viktigaste är att laget ser ut så här och att folk satsar.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt