Annons:

Tobias och Felix redo för första tränaruppdragen:

Tobias Fridh och Felix Nyström är nya tränare för Vimmerby Hockeys J20-lag. Foto: Privat

Tobias och Felix redo för första tränaruppdragen: "Spännande utmaning"

Vimmerby Hockey har gjort klart med nya juniorlagstränare till nästa säsong. Tobias Fridh och Felix Nyström kliver in i J20-lagets bås. 
– Jag och ”Tobbe” kompletterar varandra bra utanför isen så det ska nog inte vara några större bekymmer i båset heller, säger Felix Nyström. 

Annons:

Pelle Johansson är ny sportchef för Vimmerbys Hockey representationslag i Hockeyettan och kommer kombinera tjänsten med uppdraget som ansvarig för klubbens verksamhet. När undertecknad satte sig ner med honom efter säsongen betonade han vikten av att lyfta hela föreningen. 

”Man kan inte prata om allsvenskan på ett seriöst sätt när vi får jobba för att få ihop ett juniorlag. Det handlar om att stanna upp, zooma ut och ställa frågan om vad vi behöver göra. Om man pratar junior så handlar det om att ge dem bättre förutsättningar och verktyg till att bli bra hockeyspelare”, sa Pelle Johansson i en tidigare intervju med Dagens Vimmerby. 

"En spännande utmaning"

Nu har VH gjort klart med nya tränare för klubbens J20-lag. Vimmerbykillarna Tobias Fridh och Felix Nyström kommer vara juniorlagstränare.

Felix Nyström har under de tre senaste säsongerna varit målvakt i division 3-laget Virserums SGF. 

– Jag blev direkt intresserad när Pelle hörde av sig och jag kände att det skulle vara roligt att testa något nytt. När ”Tobbe” ringde mig på jobbet och sa att han också hade fått frågan så var det inte så mycket att tänka på. Vi är båda väldigt sugna på uppdraget, säger Felix Nyström. 

Sju hockeyrelaterade hjärnskakningar på några år gjorde att Tobias Fridh avslutade sin spelarkarriär efter säsongen 2019/20 och detta blir nu hans första tränaruppdrag. 

– Jättekul att få frågan och spännande att få vara tränare för J20-laget här i Vimmerby. Jag har sedan jag slutade spela hockey för ungefär två år sedan känt att jag skulle vilja göra någonting inom hockeyn. Nu får jag chansen att göra detta tillsammans med Felix och det känns som en spännande utmaning. Det ska bli kul och göra något nytt inom hockeyn, säger Tobias Fridh.

"Kompletterar varandra bra"

Båda två vittnar om att det blir en utmaning eftersom de är nya i rollen som tränare. Felix Nyström har rollfördelningen klar för sig. 

– Jag får väl sköta defensiven och ”Tobbe” offensiven. Jag och ”Tobbe” kompletterar varandra bra utanför isen så det ska nog inte vara några större bekymmer i båset heller, säger Nyström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt