HÅLLER DRÖMMEN VID LIV – VH SLOG HUDIK

VH håller drömmen vid liv efter 3-2-seger mot Hudiksvall. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey håller drömmen vid liv. Hemma mot Hudiksvall på lördagen vände VH ett 1-2-underläge till seger 3-2.

Efter att ha tappat 2-0 hemma mot Piteå HC i torsdags och endast fått med sig två poäng efter straffseger var Vimmerby Hockey nästan piskat att vinna hemma mot Hudiksvalls HC för att drömmen skulle hållas vid liv en vecka till.

Hudik, som VH besegrade borta i kvalserien, öppnade dock lördagens batalj bäst. När Jakob Karlsson satt utvisad för slashing kunde Christoffer Jansson sätta 1-0 för gästerna.

Vimmerbys reaktion på bortalagets ledningsmål var inget att klaga på. Drygt en minut senare sköt Pelle Ström 1-1 från blålinjen och matchen var utjämnad.

Efter ett misslyckats powerplay från hemmalaget skulle Hudiksvall få sista ordet i perioden. Adam Byström Johansson tog vara på en retur och satte 2-1 för de långväga gästerna.

Skotten i perioden blev 5-9.

Scenförändring i andra

Om det var Hudiksvall som hade mest och bäst i första akten blev det en tydlig scenförändring i den andra. Vimmerby tog över kommandot helt och 2-2-pucken kom efter knappt åtta minuter. Anton Carlsson kunde sätta kvitteringen i en nästintill tom bur efter ett delikat förarbete av Jakob Karlsson.

Hudiksvall åkte på en utvisning inte långt senare och då small det igen. Hugo Ollila fick skottläge i powerplay och gjorde inget misstag. Nu var VH i ledning med 3-2.

Båda lagen hade därefter varsin chans i numerärt överläge utan att få utdelning.

Vimmerby stängde ned Hudik på ett imponerande sätt i mellanakten och vann skotten med 12-3.

Höll undan

Vimmerby Hockey jobbade stenhårt för att hålla stängt bakåt i den tredje perioden. Långa stunder lyckades man utmärkt och fick till långa sekvenser i anfallszon.

Självklart fanns det lägen för Hudiksvall att utjämna, men så särskilt många var det inte. Med knappt två minuter kvar av perioden tog bortalaget ut sin målvakt för att spela sex mot fem.

Hudik fick tryck på hemmalaget och tog timeout med drygt en minut kvar att spela. VH lyckades skicka pucken till icing flera gånger och höll undan.

För andra gången i kvalserien till Hockeyallsvenskan vann Vimmerby över Hudiksvall. Nu är man fem poäng bakom Kristianstads IK i toppen av kvalserien.

Mer om matchen senare.

Poäng, VH: Anton Carlsson 1+1, Pelle Ström 1+0, Hugo Ollila 1+0, Jakob Karlsson 0+1, Eddie Levin 0+1, Elias Lindgren 0+1.