Annons:

Tobias Jahr var inte nöjd efter Vimmerbys förlust på Gotland. Foto: Ossian Mathiasson

Jahr om underläget: ”Ska kunna vända på den här steken”

Vimmerby Hockey var inte tillräckligt bra i den första matchen i playoff 2. Bortamatchen mot Visby/Roma förlorades med 4-2.
– Jag tycker att vi var det spelförande laget. Vi ska kunna vända på den här steken, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Trots att Vimmerby hade övertaget i den första perioden och vann skotten med 20-10 var det Visby/Roma som gick fram till 3-0.

– Visby backade hem ganska hårt i första. Vi kom med fart och lade ner puckarna som vi pratat om. Sen fick de vinna lite puckar som de sprätte i väg och kontrade på. De vann lite 50/50-kamper och fick lite energi av det. Vid 1-0 blev vi lite för mjuka och vek ned oss, tycker Tobias Jahr.

Ert agerande på deras andra och tredje mål var riktigt dåligt?

– Så är det. Vi var inte tillräckligt på tå. De var mycket hetare.

Måste få upp pucktempot

VH hade ett övertag även i den andra perioden, där man vann skotten med 20-6. Laget hade bland annat tre powerplay, men perioden förblev mållös.

– Vi fortsatte att åka skridskor och de var tvungna att dra på sig utvisningar. Där måste vi kunna göra lite mål, men det var alldeles för dåligt och omständligt. När det blev frustrerat försökte vi hitta på egna saker som vi inte har tränat på.

Vad ska ni göra åt powerplay-spelet?

– Pucktempot måste upp och så måste vi försöka ta fler avslut. 

Trio fick beröm

I den tredje perioden utökade hemmalaget till 4-0, men två täta mål av Sebastian Manberg och Robin Kokkonen gav hoppet tillbaka för VH. Närmare än så kom inte gästerna utan istället drog man på sig ett par utvisningar.

– Någonstans blev vi frustrerade och tog två skitutvisningar i anfallszon som vi inte ska behöva ta. Det gjorde att Visby fick vända tillbaka.

Noterbart är att VH-ledningen aldrig tog timeout och målvakten Jonatan Stålberg plockades med bara ett fåtal sekunder kvar av perioden.

– Vi försökte lyfte ner pucken i anfallszon med en avblåsning för att kunna ta timeout eller lyfta ”Jonte”. Men vi fick inte ner pucken förrän det var 17 sekunder kvar, motiverar Jahr.

VH-tränaren lyfte fram formationen med Mattias Wigley, Robin Kokkonen och Robin Höglund.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt